Vrijwilligers gezocht voor WTC Rolstoeltennis

Wil jij ook helpen?
Tijdens de toernooi week (maar ook daarvoor) zullen we veel vrijwilligers nodig hebben. Dus lijkt het je leuk om betrokken te zijn bij een uniek internationaal evenement dat plaatsvindt bij jouw eigen club? Geef je dan nu alvast op als vrijwilliger voor het WTC! 

Wie hebben we nodig?
Baanbeheerders, gastdames- en heren, parkeerwachten, ballenkinderen, coördinator ballenkinderen, barbediening.

Bekijk hier het formulier  en meld je nu gelijk aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De vrijwilligerscommissie neemt later contact met je op om de exacte taken af te stemmen.

Esther Vergeer moedigt jou als vrijwilliger al aan in het onderstaande filmpje:

 

Vriendendienst

Zoals jullie weten kan de sleutel van ons clubhuis op alle dagen (met uitzondering van zondag) worden opgehaald bij onze buren: Basic Fit.
Dit gebeurt als vriendendienst en daar zijn wij als vereniging fijn mee geholpen.
Het kan voorkomen dat de begeleider van Basic Fit bezig is en niet direct op de bel bij de balie de sleutel kan afgeven.
Wij vragen onze leden daar rekening mee te houden, heb even geduld en wees vriendelijk naar onze buren.

Het gaat om een vriendendienst die onze buren al lang vervullen en wij hopen dit nog lang in stand te kunnen houden.
Wij rekenen hierbij op jullie sportiviteit en vriendelijkheid, waarvoor dank. 

Pasjes afhalen en aanmelden voor bardiensten

Zaterdag 31 maart is de afhaaldag voor de nieuwe ledenpasjes voor 2018. Dit jaar een speciaal  jubileumexemplaar.
Als je er dan toch bent, wat zou het dan een mooie traditie kunnen worden als iedereen bij de start van het tennisseizoen  zijn of haar bardiensten al vastlegt.  
Dat vastleggen kan in het clubhuis via de computer. Zullen we daar een goede gewoonte van maken?

Houdt er rekening mee dat er dit jaar maar tot 1 december ingepland kan worden.

Eenmalige bonusactie

Extra aandacht ook voor ons 40 jarig bestaan.

Vanaf 31 maart tot 1 mei 2018 verdien je een bonus van 40%, wanneer je eenmalig € 40,- of meer op je clubpas laadt!
Dus € 40,- of meer opladen betekent dat er voor maar liefst € 56,-  verteerd kan worden bij onze bar en of keuken.
Deze bonus is eenmalig. Een tweede keer opladen en dan weer een bonus opstrijken is niet de bedoeling. 

ALV 5 februari 2018

Maandag 5 februari was de Algemene Leden Vergadering van Tennisvereniging De Maten. Het bestuur heeft de 35 aanwezigen geïnformeerd over de plannen en ontwikkelingen in ons Jubileumjaar, voorafgaand door een presentatie over alles wat we in 2017 hebben gedaan. De Kascommissie is tevreden en de begroting is goedgekeurd. Al met al een geslaagde vergadering in een goede sfeer. Wil je weten waarover gesproken is, of de presentatie ontvangen? Stuur dan een e-mail aan de secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opzeggen

Lidmaatschap beëindigen
Het lidmaatschap kan alleen door het lid zelf worden opgezegd. De opzegging dient voor 1 december schriftelijk of per e-mail plaats te vinden. Schriftelijk kan deze gericht worden aan de ledenadministratie per adres van de vereniging. Deze e-mail mag gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Komt een opzegging ná 1 december binnen, dan betekent dat het lidmaatschap met nog een jaar wordt verlengd.

Als u gedurende het seizoen aangeeft het lidmaatschap te willen beëindigen, dan wordt de opzegging verwerkt per einde van het verenigingsjaar. Restitutie van een gedeelte van de contributie is helaas niet mogelijk.

Bardiensten 2018: plan jij ze ook in?

De bardiensten voor 2018 kunnen weer worden ingepland. Plan je bardiensten tijdig in. Het meest efficiënt is het wanneer elk seniorenlid per kwartaal een bardienst draait. De bezetting van de bardienst is dan het best verdeeld over het hele jaar. Nieuw dit jaar is dat het Inplannen van een bardienst kan tot 1 december. Wacht dus niet met inplannen van je bardienst tot het eind van het jaar want dan is er mogelijk geen ruimte meer. Geen bardienst draaien betekent dat we € 25,- per niet gedraaide bardienst zullen innen. (zoals afgesproken in de ALV van 2017).

Lees meer

Van de voorzitter: 2018 - 40 jaar tennisplezier!

2018: 40 jaar tennisplezier!
We zijn in ons 40 jarig jubileumjaar goed gestart met de Donkere Dagen Maten Masters in combinatie met de Nieuwjaarsreceptie. Een mooie winterse dag, met zon en wind en volop drukte op de smashcourtbanen. Het begin van een gezellige januarimaand, hopelijk zonder sneeuw.

Positief terugkijken
Met een glas bubbels in de hand kijken we terug op een mooi 2017. Met veel drukke toernooien, veel betrokken vrijwilligers, volop wintertennisactiviteiten, een nieuw minibaantje voor de jeugd, nieuwe sponsoren en nieuwe leden. Een jaar waarin we maar liefst 150 nieuwe leden aan onze club hebben weten te verbinden. Het jaar waarin we instemmen met ledverlichting op 10 banen; duurzaam professionaliseren en geld besparen. Daarmee zijn we de eerste in Apeldoorn!

Lees meer

Sponsor aan het woord: BonsenReuling

Het tennisseizoen is nog niet eens begonnen en toch willen we je alweer een nieuwe sponsor voorstellen; BonsenReuling. BonsenReuling is eind 2017 onze nieuwe sponsor geworden. Bij baan 8 t/m 10 hangt een groot doek, maar wat doet zij precies?

Lees meer

Tennisvereniging De Maten gaat verduurzamen

Op 29 november jl. is er een extra Algemene Leden Vergadering gehouden over de aanschaf van led verlichting op de banen 1 t/m 10. Het Bestuur presenteerde de voordelen van led Verlichting en de mogelijke besparingen op energieverbruik en onderhoud van de oude verlichting. Na het bekende vraag en antwoord spelletje werd er gestemd over het wel of niet aanschaffen van led verlichting. De 48 aanwezigen waren het unaniem eens over de aanschaf van led verlichting ter vervanging van de oude verlichting. Daarna ontspon zich nog een discussie of er gewacht moest worden met de opdracht tot de subsidie gegund was of dat we voor de start van het seizoen de verlichting er al in wilden hebben. Ook dit is in stemming gebracht en 44 leden waren voor en 4 tegen om de opdracht direct te verstrekken. Hiermee is het besluit genomen de opdracht tot levering van de led verlichting per direct te verstrekken.

Lees meer

Tennisreis 2018: Joost van der Marel

In maart 2017 zijn 60 enthousiaste deelnemers teruggekomen van een tennisreis naar Turkije. Deze reis wordt in 2018 opnieuw georganiseerd door tennisschool Joost van der Marel uit Apeldoorn. Ga jij ook mee? Klik hier voor meer informatie of ga naar www.vandermarel.com. 

Lees meer

Pubquiz: Serious Request bij De Maten

Het Glazen Huis in Apeldoorn! Het zal niemand ontgaan zijn. Het komt bijna dagelijks voorbij op sociale media en in de krant. Angelique, Domien, en Sander van 3FM zitten een week op water en zonder brood om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel van het Rode Kruis: het herenigen van families en gezinnen die elkaar kwijt zijn geraakt door oorlog.

Ook wij als club gaan natuurlijk een steentje bijdragen. Op vrijdagavond 1 december om 21.00 uur, na de finales van de Senioren Mix, starten we met een Pub Quiz in het clubhuis. Muziek, sport, eten en drinken, geschiedenis en nog veel meer komt voorbij, ondersteund door beeld- en geluidsfragmenten via een mooie Powerpoint-presentatie. Dianne Braafhart en Jos Huigsloot zijn jullie quizmasters voor deze avond. Deze keer hoef je je mobiel niet mee te nemen. Sterker nog: het is verboden deze avond.

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

Enkele stoelen van vrijwilligers komen vrij in het nieuwe jaar, namelijk die van:

- Mentor nieuwe leden (contactpersoon Jos Brekelmans)
- Jeugdcommissielid (contactpersoon Inge Bresser)
- Barcommissielid (contactpersoon Ronald Gougon)
 

Iets voor jou?

Laat je gedachten er eens over gaan, kom in gesprek met een contactpersoon,  of stuur een e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Serious Request en de gemeente Apeldoorn

Van 18 t/m 24 december 2018 staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Apeldoorn. De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar naar kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen zijn kwijtgeraakt.

Kom in actie
Acties zijn een belangrijke basis voor de opbrengst van 3FM Serious Request. Uit cijfers van de voorgaande edities blijkt dat de helft van het opgehaalde bedrag wordt binnengebracht door ondernemers, verenigingen en andere initiatiefnemers die in actie komen voor de stille ramp. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel acties en initiatieven er in Apeldoorn al georganiseerd zijn en ook nog op stapel staan. Maar we, de gemeente Apeldoorn, kunnen het ons ook voorstellen dat het best lastig kan zijn om iets te bedenken.

Lees meer

Van de voorzitter: Donkere dagen tennis!

De wintertijd heeft zijn entree gemaakt, om 17.00 uur is het donker en tennissen wij in de spotlights. Met nog net geen echte vrieskou kunnen we nog steeds fijn spelen op de gravelbanen, voor hoelang nog? De donkere dagen maken het terras kleiner en verplaatsen de spelers naar ons gezellige clubhuis. Met dank aan de heren van het CBO die het terras weer netjes ‘winterklaar’ hebben gemaakt.

Lees meer

Van de voorzitter: tennis verbindt!

En dat hebben we des te meer gezien tijdens het afgelopen Open Intersport toernooi!  Sponsor Richard  Klein is al vijf jaar als sponsor met succes verbonden aan dit toernooi. Maar liefst 191 spelers hebben meegedaan in 225 wedstrijden, waarvan de jongste speler 12 jaar en de oudste 82 jaar. Onze eigen Evert Bouwman! Geweldig! Of je nu jong of oud bent, alleen of met een partner, je kunt altijd meedoen met tennis. Tennis verbindt op de baan, op het terras, in het clubhuis, achter de bar en zeker in de keuken of bij de barbecue. Wat hebben we genoten tijdens een prachtige nazomerweek in september. Dank je wel Intersport, Artifleur, CCT, BRC, Eventcommissie, vrijwilligers en alle spelers en bezoekers!

Lees meer

Hergebruik witte pasjes Le Credit Sportif

Je kent ze wel of sterker nog, je hebt er misschien wel een of meerdere in je bezit. De witte pas met een zwarte, groene en rode tekst van Le Credit Sportif. Ze zijn als prijs uitgegeven bij de Clubkampioenschappen en de Hypotheker. Er zijn ongeveer 80 pasjes in omloop.

Mocht je nou zo’n pasje in je bezit hebben en het saldo is op; lever het pasje dan in bij de bardienst. De pasjes worden opnieuw gebruikt om ze bij andere evenementen in te zetten.

Alvast  bedankt voor jullie medewerking. 

Lees meer

Van de voorzitter: wist je dat....

Eigenlijk vind ik dit een van de leukste rubrieken van onze nieuwsbrief. Ik realiseer me dat deze regels altijd onderaan staan en verenigingsbreed zijn. Dit keer bovenaan met informatie, nieuwtjes en bedankjes namens het bestuur.

Wist je dat….Willem Regterschot namens de CCT bijzonder druk geweest is met de indeling van onze banen voor de ATK? Dagelijks telefoon, mail en facebookberichtjes over beschikbaarheid van banen, spelers, standen en aantallen. Ook De Maten heeft veel extra banen geleverd door de regen en Willem was er altijd. Dank je wel Willem!

Wist je dat…. Ronald Gougon iedere avond voor lekkere hapjes gezorgd heeft? Op lang niet alle Apeldoornse parken was het zo goed geregeld. Ook op de  ‘finalezaterdagochtend’ met vier smashcourtbanen, liep hij met een lekker schaaltje naar de smashcourtbanen. Super Ronald!

Wist je dat …. zo’n 20 Matenaren de eerste of tweede plaats behaald hebben bij de Apeldoornse Tenniskampioenschappen (ATK) afgelopen weekend?

Lees meer

Terugblik ATK 2017

Een “stralend” ATK was er te beleven op de zaterdag, zondag en maandag. Een “spetterend” ATK was er vooral te beleven op de dinsdagavond iets later en natuurlijk
“superspetterend” op de vrijdag en zaterdagochtend. Op woensdag en donderdag werden alle partijen zonder problemen gespeeld.
Gelukkig waren de “weergoden” het ATK goed gezind op de tweede finaledag, de zondag bij Daisy.

Lees meer

Pieter Moors heeft gefilmd voor omroep Max op tennispark De Maten

Uitzending dinsdag 13 september 22.10 uur, NPO1

Zoals de meesten van  jullie weten ben ik al een jaartje zonder werk en heb ik van alles geprobeerd om opnieuw aan het werk te komen. Weer mee te kunnen doen. Ik heb ook gereageerd op een oproep van omroep Max in oktober vorig jaar om werkloze 55+ers te volgen in hun zoektocht naar werk. In februari kwam daar ineens een oproep voor een gesprek en ging het balletje rollen: ik werd deelnemer aan een tv/programma.

Lees meer

Van de voorzitter: fit de zomer door!

Heb jij nog de Vierdaagse gelopen, gehiked in je vakantie, of meegedaan aan een van de tennistoernooien in Apeldoorn? Ben je lekker fit de zomer ingegaan? Als echte sportvrienden hoop ik natuurlijk dat iedereen voor, tijdens of na de vakantie weer fit op de baseline te vinden is.

Geslaagd Hypothekertoernooi!
Waar ik in ieder geval veel fitheid heb gezien is bij het Hypothekertoernooi. Weliswaar een dubbeltoernooi, maar het ging er flink aan toe. Hard werken, veel bewegen, dat kan ook als het niet te warm is. Het resultaat mag er zijn: een geweldig toernooi met 255 spelers uit Apeldoorn en omgeving. Wat hebben we genoten van prachtig tennis op elk niveau!

Lees meer

Terugblik Worldtour tijdens Jeugdtoernooi

Woensdag 12 juli was de dag van het worldtour tennisevent tijdens het Bakker Toet Open Jeugdtoernooi.

Helaas kon rood door te weinig inschrijvingen niet doorgaan, oranje was daarentegen goed bezet.
We hebben erg veel mooie wedstrijden gezien.
Ouders van andere verenigen gaven zelfs aan dat het niveau van de deelnemers verrassend hoog is. 

Uiteindelijk is in oranje 2 Marit Mahieu kampioen geworden, Jayden van Dalfsen is geëindigd op de 2e plaats.
In oranje 1 is Patrick Bennink de kampioen geworden, Cas Bresser is geëindigd op de 2e plaats.

Lees meer

Sponsor aan het woord: Autorijschool De Eglantier

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat we dit jaar onze nieuwe sponsor Autorijschool De Eglantier hebben mogen verwelkomen! De contractondertekening heeft al eerder in de e-tema gestaan. Ook het reclamebord hangt al een tijdje bij baan 7, maar nu de vraag. Wie is Autorijschool de Eglantier eigenlijk?

Lees meer

Zomertijd

De voorjaarscompetitie is afgelopen, de zomerplantjes staan op tafel, de baanverlichting gaat pas om 21.00 uur aan, de toernooien komen eraan en we zien steeds meer bruine mensen op de baan: heerlijk, het lijkt wel zomer!

Mooi-weer-klussen
Tijd voor het verder opknappen van het ons clubhuis door het verfteam van Hans Maissan, Hans Bouwmeester, Johan v/d Nat, Leo Papenburg, Frans Sijtsma. De nieuwe kussentjes op de buitenbanken van Sonja Noija en Leidy Meuleman, de voorbereidingen voor het minibaantje door het CBO. Bedankt allemaal!

Lees meer

NK Bedrijfstennis gaat helaas niet door

Op vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni zou door Eltingh Haarhuis Tennis & Events het NK Bedrijfstennis worden georganiseerd. Helaas is er besloten om dit toernooi te annuleren wegens te weinig aanmeldingen. In 2018 zal er een nieuwe poging worden gedaan - ook dan is Tennisvereniging De Maten de locatie voor dit evenement!

Lees meer