Van de voorzitter: voorjaar!

Voorjaar!
Na een lange winter hebben we voorjaar, met ruim 20 graden kunnen we heerlijk het buitenleven weer oppakken. Dat betekent in ieder geval lekker tennissen op gravel! We zijn de eerste vereniging in Apeldoorn die eind maart de gravelbanen bespeelbaar heeft. Chapeau voor de heren Baanonderhoud!

Enorme klus!
Dat is me toch elk jaar weer een enorme klus, een aantal weken zijn ze daar mee bezig en als je dan nog vorst tussendoor krijgt, is dat niet prettig. De heren Baanonderhoud hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn: goede banen, lijnen, netten, alles voor een mooi gastvrij onthaal. Van meerdere verenigingen kregen we zelfs de vraag om bij ons op gravel te mogen spelen tijdens het eerste competitieweekend.

Voorjaarscompetitie gestart!
Ja de competitie is gestart, het eerste weekend zelfs met zomers weer > de 20 graden. Volle banen en terrassen, het was een lust voor het oog. De eerste winst is binnen, en heb je minder gespeeld, dan komt er vast een revanche. We gaan er weer een mooie tijd tegemoet, houd de website in de gaten om te zien of je nog vrij kunt spelen in de weekenden, of bel even met het clubhuis.

Internationaal rolstoeltennis
En over iets meer dan een maand is het internationaal rolstoeltennis! 160 spelers uit 26 landen spelen bij De Maten en de Sprenkelaar een geweldig toernooi. Het toernooi is van 28 mei – 3 juni, het weekend ervoor is een trainingsweekend. De Quads (meervoudig gehandicapt) en de Dames spelen bij de Maten, dat betekent dat het Nederlands Damesteam op 1 juni de halve finale kan winnen. Van de dames wordt verwacht dat ze de finale voor de 30e keer dit jaar gaan halen! Er gebeurt van alles, de hele week zijn er side events voor kinderen en scholieren, clinics van de Esther Vergeer Foundation en natuurlijk allerlei gasten en bezoekers! De draaiboeken liggen al klaar. Half mei komt er een speciale eTema uit over het internationaal rolstoeltennis.

Heb jij je al opgegeven voor een begeleidersrol in deze week? Zo niet, stuur dan vandaag nog een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Wil je eerst meer informatie, bekijk dan onze website. Jeugd tussen 10-16 jaar kan zich deze maand nog opgeven voor de ballenkinderen, ‘Once in a life time…’! Dit toernooi is met recht de kers op de taart tijdens ons 40 jarig Jubileum.

Jubileumpasje
Dit toernooi is met recht de kers op de taart tijdens ons 40 jarig Jubileum. Hebben jullie je pasjes al opgehaald en opgewaardeerd met 40% extra? € 40,- euro op je KNLTB-pasje wordt verhoogd met 40% tot € 56,--, dat is toch lekker trakteren. Tot 1 mei is de laatste kans dat nieuwe leden 40% korting op het lidmaatschap kunnen krijgen, dus laat het nog even weten in je netwerk!

De clubkampioenschappen komen eraan, in verband met ons jubileum kunnnen alle 40 jarigen zich gratis inschrijven voor dit toernooi.  Houd de jubileumpagina in de gaten, dan mis je niets.

Fotowand
De Maten trakteert, en krijgt zelf ook een kadootje: de nieuwe fotowand in het clubhuis. Hebben jullie deze al gezien? Jeroen de Bie van Licht- en Gevelreclame heeft deze wand voor ons ontworpen en bevestigd op de achterwand. Een enorme klus die hij voor een ‘vriendendienst’ geleverd heeft! De nieuwe fotowand is ‘net even anders’ en maakt de modernisering van ons clubhuis af.

Al met al zijn wij klaar voor het mooie voorjaar, jullie ook? Ik wens jullie kleurrijke tennisweken toe en heerlijke drinks & bites op ons terras. Natuurlijk bij De Maten!

Lilian Eilers