Alleen pinnen/KNLTB-pas in december

Geen cashgeld meer mogelijk in de maand december

We draaien nu al een paar jaar met de nieuwe kassa waarbij het mogelijk is met cash, pin- of KNLTB pas te betalen. Onze ervaring is zeer positief en beter dan verwacht. Inmiddels wordt 61% van alle transacties met de pin- of KNLTB pas afgerekend en dat is iedere maand groeiend. Hieruit kunnen we concluderen dat pinbetalingen ook bij Tennisvereniging De Maten zo langzamer hand als normaal wordt ervaren.

In de periode dat Joost op vakantie is (de maand december) zal er (zoals al enige jaren het geval is) geen cash betalingen kunnen plaatsvinden en kunnen consumpties alleen per pin of KNLTB pas worden uitgevoerd. Houd hier rekening mee als je wilt gaan spelen en wat drinken na afloop.

.Het nadeel van cash betalingen is dat het geld dagelijks geteld en afgestort moet worden, onze penningmeester met de groundsman samen moeten komen om de kluis te ledigen, om vervolgens dit geld weer af te storten bij de bank (risico van overvallen worden is niet geheel ondenkbaar). In het hele traject zitten risico elementen, kan er geld verdwijnen en hebben we extra kosten bij afstorten van klein geld. Dit heeft niet onze voorkeur.

Pin betalingen kosten ons € 0,05 per betaling en daarvoor pleiten wij dan ook voor het betalen met je KNLTB pas. Dit kost ons niets, levert geen risico op voor de club in welke vorm dan ook en heeft dan ook onze voorkeur. We zullen er in de ALV van 2019 zeker nog op terugkomen.