van de secretaris : terugblik en vooruit kijken

We kunnen terugkijken op een geslaagd Daka Open toernooi afgelopen september. Hoewel we dit jaar niet mogen klagen over het weer, viel het bij DAKA open helaas wel een beetje tegen. Jaren van mooi weer bij dit belangrijke toernooi maar helaas dit jaar niet. Toch was het wederom een geslaagd toernooi. Inmiddels zijn we gestart met de Joost van der Marel Wintermix en tot nu toe hebben we daar mooi najaarsweer bij. 

Het einde van het jaar nadert alweer, dus mogen we ons weer opmaken voor de oliebollenactie, verderop lees je daar meer over én natuurlijk de vrijwilligeravond. Vrijdag bieden we de vrijwilligers een gezellige avond als dank voor hun inzet in het afgelopen jaar.  De organisatie is in handen van de mannen van het CBO met ondersteuning van Ronald Gougon, Henk Noppert en Leidy Meuleman. Dat belooft weer een gezellig avond te worden!

Naast de afronding van 2018 zijn we ook alweer bezig met de start van 2019. Noteer alvast de datum voor onze nieuwjaarsreceptie in je agenda. Deze wordt gehouden op zondag 13 januari 2019 vanaf 16.00 uur. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen we elkaar veel geluk, gezondheid en sportief jaar toe wensen. De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering staat gepland voor maandag 4 februari 2019. 
We kunnen terug kijken op een bijzonder jaar met onder andere de Wereld Kampioenschappen Rolstoeltennis, mooie toernooien zoals de Autohaas Clubkampioenschappen, Hypotheker - en Daka Open. In het kader van duurzaamheid hebben we, na het verduurzamen van ons clubhuis, ook alle banen voorzien van ledverlichting als eerste tennisvereniging in Apeldoorn. En achter de schermen is veel meer gebeurd dan menig lid zal zien of horen. De vele vrijwilligers, commissieleden en bestuursleden maken het mogelijk dat Tennisvereniging De Maten draait zoals het draait. Overdag zie ik veel banen bezet door onze senioren en daarmee vervullen we een belangrijke bijdrage aan gezondheid en sociale contacten. Bij de jeugd zien we een aantal spelers enorme groei doormaken. Fijn om dat ook te kunnen waarnemen bij Tennisvereniging De Maten.

Ik wil in deze eTema nogmaals een oproep doen op de leden om eens na te denken of een bestuursfunctie of een rol bij een van de commissies. Zoals het er nu uitziet hebben we volgende jaar een aantal vacatures en het is voor de vereniging fijn als we die met de komende ALV kunnen invullen. Ook verderop lees je meer over de vacatures. 

Ik wens iedereen nog fijne tennistijd deze maanden en we zien elkaar op 13 januari 2019.

Groet, 

Bob van Laatum 

Secretaris