Van de voorzitter: 2019....Welkom!

We zijn er bijna klaar voor. We kunnen terugkijken op een geweldig 2018. Een jaar waarin we ons 40 jarig jubileum met glans gevierd hebben. Het jaar waarin we succesvol host waren voor de Internationale Rolstoeltennissers en waar het damesteam onder leiding van Diede de Groot zilver pakte bij De Maten. En met drie succesvolle toernooi-events plus een volle activiteitenagenda, kunnen we met trots terugkijken op een fantastisch Jubileumjaar. ‘Net even anders’ hebben we dat SAMEN gefikst!

In 2018 was Kiki Bertens boegbeeld voor de Nederlandse tennissport. Voor ons is zij absoluut ‘Sportvrouw van het jaar’ en wij wensen haar in Australië de komende tijd heel veel succes. Onze Yudu Zeng uit China draait al weer een paar maanden mee bij De Maten en ik hoop haar binnenkort te ontmoeten. Allemaal mooie mensen die de tennissport in Nederland weer meer glans geven.

Glans krijgen we zeker ook van onze nieuwe bestuursleden. Het is ons gelukt om de vacatures voor het nieuwe jaar in te vullen met goede enthousiaste kandidaten. In deze eTema lees je in de agenda van de ALV wie zich kandidaat hebben gesteld. Welkom! We gaan dit officieel inluiden maar we zijn op voorhand heel blij met deze aanwas. Dat geldt zeker ook voor de vertrekkende bestuursleden, die een goede overdracht organiseren en de rode loper uitleggen voor hun opvolgers.

Ook financieel hebben we een goed jaar gedraaid, de contributie blijft ongewijzigd en ook de barprijzen wijzigen niet, ondanks de btw-verhoging. Nieuwe leden kunnen we 25% korting geven op een jaarlidmaatschap voor 1 mei. Dus Matenaren kijk om je heen en deel ons verhaal. (Zitten jullie inmiddels allemaal op Facebook De Maten)

2019
En dan is het 2019: we zijn er klaar voor! De details horen jullie allemaal op de ALV van 11 februari, maar geloof me dat 2018 met een gouden randje de boeken in gaat. 40 jaar tennisplezier geeft recht op extra PR en zichtbaarheid en daar willen we ons het komend jaar voor inzetten. We zijn enorm vereerd dat onze eigen Joost van der Marel dit jaar 40 jaar aan ons verbonden is. Een unieke prestatie! 

En goed dat Joost daarnaast samenwerkt met Pieter Moors, tennisleraar voor met name rolstoeltennis, en Remco Schreurs. Met deze uitwisseling kunnen we ook nieuwe leden een tennispas aanbieden met vier kenningsmakingslessen.

Over rolstoeltennis gesproken, zou het een goed idee zijn om onze extra verdiensten (bij acties als bijvoorbeeld clubloten en oliebollen) in 2019 te doneren aan de Esther Vergeer Foundation? Het blijft prachtig werk dat rolstoelkinderen leren tennissen en zich daarmee ook leren ontwikkelen in deze maatschappij. Ik vind het fantastisch dat De Maten daarin voor deze regio een rol vervult onder leiding vanPieter Moors!

En zo gaan we met glans het nieuwe jaar in: lekker tennissen bij de Joost van der Marel Wintermix voorafgaand aan de voorjaarscompetitie. Ook met de zaterdagcompetitie zitten we overvol dit jaar. Hopelijk zet deze trend zich voort richting onze toernooien: volle banen en terrassen. Alles natuurlijk afhankelijk van het weer, wie weet wat de klimaatverandering dit jaar gaat betekenen?

Lieve mensen, we hebben er zin in en we zijn er klaar voor! Ik wens jullie namens het bestuur een gezellig, sportief en blessurevrij 2019 toe! Natuurlijk bij de Maten – Proost!!!!

Lilian Eilers
Voorzitter Tennisvereniging De Maten