van de voorzitter: Zomeren....!

De zomer is een internationale periode van zomersporten á la Roland Garros, Wimbledon, Tour de France, WK damesvoetbal, Nijmeegse Vierdaagse en zeker van prachtig zomertennis op de parken in Nederland, Apeldoorn en natuurlijk bij De Maten. De tijd van zomeren is aangebroken…. om daarna weer fit te zijn voor deel 2 van het tennisseizoen.

Toernooien – Toet Jeugdtoernooi
Een zomerspektakel met hittegolf, parasols en emmers water hebben we gezien bij ons Toet Jeugdtoernooi eind juni. Wat een spannende verhitte tenniswedstrijden, rode wangen, versierde ijsjes en tussendoor veel drinken en plassen. Het aantal jeugdspelers groeit, het was lekker druk en de prestatiedruk was groot. Bij de spelers, maar zeker ook bij de begeleiders en de wedstrijdcommissie. Wat heeft de Jeugdcommissie dat voor het eerste jaar fantastisch gedaan! Met hulp van oudere jeugd, ouders en vrijwilligers, en met goede focus en persoonlijke aandacht voor de jeugdspelers. We hebben prachtig foto’s gezien en mooie complimenten ontvangen. Daar wil ik me graag bij aansluiten: super gedaan!

Pouw Clubkampioenschappen
De week daarvoor onze eigen Pouw Clubkampioenschappen, met meer dan 100 spelers is er heerlijk getennist door dubbels en singles. Gelegenheidsduo’s en spelers met fanatisme, het kan allemaal en het was erg gezellig. De Chicken & Chips was favoriet op de zaterdag en blijft op het menu bij de Hypotheker, heb ik begrepen. Al met al een super gezellige zomerweek met veel winnaars, kampioenen en tennisvriendschap voor het leven.

De Hypotheker
De Hypotheker is in aantocht en dat betekent dat we nog tot eind juli kunnen inschrijven voor het eerste zomertoernooi in augustus. Een dubbeltoernooi van 30+ en 50+ waar we hopelijk met zo’n 200 spelers kunnen genieten van mooi tennis, park- en terrasbediening, heerlijke maaltijden en live muziek. Heb jij je al opgegeven? Het is voor de organisatie prettig te zien dat het aantal inschrijvingen groeit en vooral niet alleen in de laatste week. Dus schrijf je nu snel in en vraag ook eens spelers bij toernooien waar je binnenkort speelt, denk aan Quick, Beekbergen of Daisy.

Barplanning
De barplanning via onze website heeft wat problemen en dat betekent dat je niet kunt zien hoeveel bardiensten je tot nu toe gedraaid hebt. Hopelijk weet je dat nog wel of staat het in je agenda. Iedereen kan wel gewoon zijn bardiensten inplannen en wij doen als bestuur graag een beroep op ieders sportiviteit. Als je competitie speelt, draai je vier bardiensten per jaar en anders drie. Meer mag natuurlijk altijd, zeker als je wat ruimer in je tijd zit. Ronald Gougon komt er in deze eTema op terug.

Ook de nieuwe (KNLTB) leden van onze club draaien dit jaar mee in de bardienst. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met Bert Meuleman:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tennisclinic
De tennisclinic voor nieuwe en tijdelijke leden is de komende maanden de eerste dinsdag van de maand. Zo zijn we 2 juli succesvol gestart met 16 personen. Tennissen op een drukkere dinsdagavond en gelijk zien wat er allemaal gebeurt, is voor onze nieuwe leden zeker zo plezierig. Als we geen veelvoud van vier hebben, is het makkelijker iemand van de ‘rommelpot’ erbij te vragen. Dinsdag 13 augustus (na de Hypotheker) is de eerstvolgende clinic.

Zomeren….
En nu lekker zomeren, waar je ook bent. Heerlijk onderuit in je zonnestoel, op het strand of in het water. Even los komen van je werk, de tennis en misschien wel Apeldoorn of zelfs Nederland. Waar je ook vertoeft de komende tijd, ik wens je veel ontspanning en zomerliefde. Geen blessures en vooral veel frisse energie. Zo kom je fitter terug. We kunnen je namelijk niet missen vanaf augustus, niet op de baan en zeker niet achter de bar of op ons zomerterras!

Zomeren en daarna weer tennissen met plezier: natuurlijk bij De Maten!

Lilian Eilers
Voorzitter