Van de voorzitter: nazomerse tennisactiviteiten!

Tennis verbroedert en verbindt. Dat hebben we de laatste weken gezien bij de zomerse toernooien en niet te vergeten bij de Apeldoornse Tennis Kampioenschappen. Van alle verenigingen speelden fantatieke spelers mee en alle verenigingen hebben hun banen en vrijwilligers beschikbaar gesteld. Na prachtige voorrondes, waaronder bij De Maten, hebben de tennissers zich opgewarmd voor de grote finale bij Vego.

Mooie wedstrijden, nazomerse spanning, af en toe een bui, maar vooral veel kleurrijk tennisspel onder de heldere ledverlichting. De Maten heeft zich natuurlijk onder leiding van Rene van Amsterdam (CCT) als gastheer opgesteld en de voorrondes hebben ons veel opgeleverd. Onder meer 18 finalisten! Een geweldige prestatie vanuit alle categorieën. Daar zijn we super trots op!!

Gezellig activiteiten
Nazomerse tennisacties betekent ook onze laatste tennisclinic voor nieuwe leden. Deze was afgelopen dinsdag gecombineerd met de rommelpot. Daarnaast is Tenniskids weer gestart met rood en oranje en gaan we over op de najaarscompetitie die vrijdag 13 september begint. Gevolgd door het Giant toernooi. Allemaal heerlijke tennisactiviteiten die vragen om gezelligheid op én naast de baan. En dan kom ik bij jullie lieve mensen: Help ons met de bardiensten. Jullie hebben allemaal een mail over de bardiensten gehad met verzoek om ze nu in te plannen. Doe dat vooral nu omdat het druk is, met goed weer en volle banen. Ook naar alle nieuwe leden geeft dat een goed (voor)beeld. Bardienst staat voor gastvrijheid, gezelligheid én meer barinkomsten. Dus wees sportief en draai ze zo snel mogelijk. Vooral de (vrijdag)avonden en de zondagen bij de jeugdtennis kunnen we extra handjes gebruiken. Vragen over de barplanning? Neem contact op met Bert MeulemanDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nazomers open toernooi
Giant Store van Hest is onze nieuwe sponsor van ons Open Septembertoernooi. Bekend van de sportfietsen, ook een buitensport voor het hele gezin. Lees in deze eTema het interview met Marieke en Roel van Hest, je gaat ze ontmoeten tijdens het toernooi. Doe je niet mee, kom dan lekker een potje tennis kijken en aanmoedigen. We maken er samen met de Event, Bar en CCT commissie én onze vrijwilligers weer een geweldige week van.

Nationale sportweek
Als tennisvereniging doen we mee aan de Nationale Sportweek 2019 op winkelcentrum de Eglantier. De Eglantier organiseert een ‘Verenigingendag op zaterdag 21 september’. We hebben daar een tenniscourt van 10.00-12.00 uur, naast juwelier Weltevreden. Joost, Cindy, Lukas en Lilian laten bezoekers kennismaken met tennis. Natuurlijk hebben we een nazomeractie voor geinteresseerden, namelijk 1 + 1. Je betaalt oktober, je krijgt november, dat kan mooi voordat de gravelbanen eruit gaan en het druk wordt op de smashcourtbanen. Kom kijken en zegt het voort!

Joost van der Marel Wintercompetitie en meer…..
En tenslotte maken we ons met de ‘R’ in de maand op voor de Joost van der Marel Wintercompetitie, de vrijwilligersavond voor genodigden (15 november), de glühwein, en voor je het weet zitten we al weer aan de oliebollen. Ook een leuke actie van De Maten, maar daarover in oktober meer. Geniet voor nu van de mooie nazomer voordat eind oktober de wintertijd weer ingaat. Lekker tennissen, sportieve wedstrijden en gezellig bijkletsen op het terras. Heb jij alle vakantieverhalen al gehoord? Of mag je nog in deze nazomer……?

Tot bij De Maten!

Lilian Eilers
Voorzitter