Van de voorzitter: Donkere Dagen Drukte (DDD)

Na een mooie nazomer zitten we nu midden in de herfst. Vroeg donker, blad op de baan, regen in de lucht, af te toe flinke windstoten. En juist op deze donkere dagen wordt er volop getennist onder de mooie ledverlichting bij De Maten.

Donkere dagen drukte. Dat is het zeker, het bardienstrooster is nog nooit zo compleet geweest. Het clubhuis is in gezellige herfstsfeer gebracht door Leidy Meuleman en de herfstbok is op de tap dankzij Ronald Gougon. Juist in deze tijd realiseren we ons extra hoe fijn het is, dat we nog lang kunnen doortennissen op onze vier smashcourtbanen - en zo lang de vorst uitblijft-  ook op een deel van de gravelbanen. Een deel van de gravelbanen ligt er inmiddels uit, omwille van de veiligheid van onze tennnissers. Te veel blad zorgt namelijk voor te veel gladheid op de baan. Dat hebben de heren van Baanonderhoud goed gezien!

In deze tijd spelen we vooral dubbels en veelal gelegenheidsdubbels. En dan heb ik het natuurlijk over de 70 spelers van het Joost Van Der Marel Wintertoernooi. Wat een gezellige drukte doordeweeks, en alles zo goed gepland, dat de rommelpot op de dinsdagavond overeind blijft. Goed geregeld Eventcommissie.

Als bestuur zijn we druk met de jaarafsluiting; proberen we onze laatste plekken in de commissievacatures te vervullen, kijken we vooruit naar 2020 en vooral terug op wat we dit jaar allemaal gedaan hebben! Alles met het oog op de komende Algemene Leden Vergadering. Die staat gepland voor maandag 3 februari, noteer het vast in je agenda.

In deze donkere tijd organiseren we zoals ieder jaar een Vrijwilligersavond voor mensen die zich extra hebben ingezet. Geloof me of niet, deze lijst groeit elk jaar. Dat is geweldig en die vrijwilligers zijn persoonlijk uitgenodigd om te bedanken tijdens de vrijwilligersavond (15 november). Ronald en de Eventcommissie hebben een creatief programma bedacht.

In december gaan we weer met de oliebollenactie van start van de Beste Bakker van Apeldoorn. Ze worden uitgereikt tijdens een ‘Eindejaarsborrel’ die georganiseerd wordt op 30 december door Petra Wittermans en Mirjam Zijlstra.

Met de Tennisleraar van het jaar Joost van der Marel, zijn we in gesprek hoe we zijn welverdiende sportcheque zo goed mogelijk voor De Maten kunnen besteden. En overwegen we of het moment daar is voor een Club van 50 of 100 bij De Maten.

Allemaal donkere dagen overweging, planning en berekening. Maar laten we vooral ook tijd vrijhouden voor een potje tennis. Want al zijn de dagen kort en donker, de temperatuur is nog steeds prima voor een dubbel potje tennis. En als je liever binnen bent, vergeet dan niet de kaartavond 20 november, georganiseerd door Henk Noppert en Tom Soeteman!

DDD: Natuurlijk bij De Maten!

Lilian Eilers
Voorzitter