Het nieuwe "normaal"

 

We mogen weer tennissen, we kunnen de baan weer op! Na weken van afwezigheid achter een gesloten hek, zijn we blij dat we weer aan het Ambachtsveld terecht kunnen. Het begon allemaal met de jeugd eind april en nu zijn sinds een paar dagen ook de senioren de gelukkigen.

 

Gaat dat allemaal vanzelf?

Nee dat gaat het niet. Sowieso een groot compliment voor onze heren van het Baan Onderhoud die altijd gezegd hebben: “Als we weer kunnen tennissen, zijn de banen klaar. We doen het op afstand en we hebben geen haast, corona geeft ons net wat meer tijd”. Ze zijn op leeftijd en moeten ook voorzichtig zijn. De klus is geklaard, hulde heren dat de banen er zo mooi bij liggen!

Joost onze groundsman wil ik ook even bedanken, of wij er nu zijn of niet, hij heeft het park al die tijd netjes onderhouden, de planten, het gras, de perken. Hij heeft ons echt gemist, kon niet lessen en zag niemand; net als de vele andere tennisleraren. Fijn Joost dat alles er netjes bijstaat en dat naast de kids nu ook 19+ bij de ‘Tennisleraar van 2019’ terecht kunnen.

En wie ik vanuit het bestuur enorm wil bedanken is onze secretaris Jos Brekelmans. Hij zou zeggen: “We doen het samen”, maar hij doet echt veel extra als pensionado. Denk aan toezichthouden bij de jeugd, het reserveren van de gewenste tennisbanen en dat loopt storm. Met ipad en telefoon onder de arm gaat hij de laatste dagen door het leven. Op zondagmiddag had hij al 90 baanreserveringen verwerkt! Hopelijk kunnen we binnenkort de tennisbaan via de website zelf vastleggen. Dat scheelt hem veel werk. Jos enorm bedankt!

 Andere manier van werken

Dat is zeker het thuis werken, gelukkig zijn de kinderen weer naar school en is de opvang weer open. Wat hebben we drukke weken achter de rug. Want ook thuis werken is wennen en vraagt veel discipline en nieuwe vaardigheden. Werk je in de zorg dan heb je het ook voor je kiezen gehad en nog steeds. Petje af wat daar allemaal gebeurd is de laatste weken. Heb je een contactberoep, dan ben je vast blij dat je sinds kort weer je aan de slag kunt. Het ‘nieuwe normaal’, vraagt veel van ons. We zullen er helaas aan moeten wennen, het duurt nog wel even.

Zo tennissen we als senioren nu eerst een enkelspel en dubbel uitsluitend met mensen uit één huishouden, hoeveel dubbels tellen we dan bij De Maten? Maar goed het begin is er en ik heb vertrouwen dat de dubbels binnenkort ook vrijer gespeeld mogen worden. Het gaat dus niet allemaal vanzelf, er gebeurt veel achter de schermen om onze voobereidingen te treffen. En of je nu werkt, thuis of op de zaak, pensionado bent, het is een gekke tijd om dit op een andere manier (erbij) te doen.

Zo vergaderen wij als bestuur online en hebben wij via het scherm in elkaars keuken/huiskamer kunnen kijken. Mooi dat het kan, maar liever live. Hopelijk kan dat allemaal in juni weer. Als terras en clubhuis open gaan, ook dat is nog even duimen. Zonder clubhuis, weinig gezelligheid en al helemaal geen omzet. We snappen inmiddels allemaal dat de Veluwsche Gravel en de Pouw Clubkampioenschappen zijn vervallen, evenals de voorjaars- en zomeravondcompetitie en ook het TOET jeugdtoernooi in juni niet doorgaan. We puzzelen om in juli nog wat te organiseren, maar daar komen we liever later op terug. Als we het zeker weten, zodat we jullie niet voor niets blij maken.

Vrienden van…

En toch in deze tijd hebben we twee nieuwe Vrienden van De Maten, want ook dat loopt gewoon door, maar beleven we minder nu we niet in het clubhuis komen. Lammert en Truus Drenth en de heren van het Baan Onderhoud zijn donateur/vriend geworden van de Club. Fantastisch! Heb je gemist wat de Vrienden van De Maten doen? Bekijk hier alle informatie en wees welkom op de Vriendenlijst. Juist in deze tijd van minder inkomsten, is dit voor de club heel waardevol.

Blijf op afstand!
Het ‘nieuwe normaal’ geeft ons de ruimte om op afstand weer te sporten, in juni een terrasje te pakken en vertrouwen voor de zomer. Laten we allemaal het protocol met richtlijnen volgen, het goede voorbeeld geven en elkaar op afstand ontmoeten. Samen lekker tennissen en vooral goed luisteren, jullie zijn het waard om straks een versoepeling van de maatregelen te horen. Samen krijgen we corona onder controle. Blijf op afstand én gezond!

Lilian Eilers
Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.