OldStar tennis: vrijwilligers gezocht!

Het doel van OldStars (het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel) is om ouderen (55+) in beweging te houden of te krijgen en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars tennis wordt een aangepaste spelvorm aangeboden voor tennis op latere leeftijd. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan. Deelname voor iedereen met of zonder tenniservaring.

Er wordt gespeeld met een groene bal volgens de bekende spelregels, met de volgende aanpasmogelijkheden:

  • dubbelspel op enkelveld
  • derde persoon draait in na kantwissel (bij oneven games)
  • onderhands serveren
  • de bal mag 2 keer stuiteren
  • 40-40 = winnen punt
  • lengte set: 4 gewonnen games, bij 3-3 tie-break

Deze les vormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/ of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+.

Tennisvereniging de Maten is geïnteresseerd om dit in 2021 aan te gaan bieden en zoekt 2 of meer begeleid(st)er om samen met een trainer de bijeenkomsten (samenkomen en tennissen) in goede banen te leiden. Dit vergt slechts een investering in tijd van 1 a 2 uurtjes per week.

Een keer komen kijken bij een vereniging die gestart is? Dat kan wanneer de corona maatregelen het weer toelaten bij TC de Schaeck in Twello op vrijdagochtend, aanvang 10.00 uur.

Vragen en/of interesse? Neem dan contact op met Pieter Moors of Jos Brekelmans