We kunnen blijven tennissen!

Het is meer dan ooit de maand van aangepast tennissen. Inmiddels spelen we al weer geruime tijd op onze tennisbanen met een aangepast programma. Het is een wat stille tennisontmoeting zonder gezelligheid op terras en in het clubhuis. Dat lot is helaas alle sportverenigingen toebedeeld en dat is erg jammer. Maar we kunnen blijven tennissen, met singel- en dubbelspel! 

We blijven tennissen
Zo is het en op die manier houden we onszelf goed in beweging en de spieren soepel. Dat is waar het in essentie om gaat. De gezelligheid moeten we er dan maar bij denken;  een kort babbeltje op de parkeerplaats of bij de fietsenstalling. Een uurtje tennissen of -  zoals wij afhangen met 75 minuten - is heerlijk en goed te doen. De toiletten zijn geopend en als je echt dorst hebt, kun je bij de watertap je fles vullen. We spreken inmiddels van herfsttennis, maar we laten ons toch niet kisten? Laten we vooral lekker blijven tennissen tussen de mooie herfstkleuren van onze boomomgeving.

Wintertennis
Helaas is het nog niet zeker of het Wintertennis kan doorgaan. Wanneer hier uitsluitsel over is, wordt dit zo snel mogelijk gecommuniceerd. Ondanks de onzekerheid is Dave Homan druk met de organisatie hiervan. 
Dit keer met 3 verschillende dubbels: dames-, heren en mixkoppels. Ik zie logische en ook verrassende dubbels: gelegenheidskoppels. En dat is misschien nog wel het leuke van deze Wintertennis. Speelsterkte en leeftijd maken niet uit. Alles kan. We blijven onszelf uitdagen op de baan en dat is in deze spelvorm prima te doen. 

Stoptober
Oktober is ook de maand van het niet meer roken. Is het al iemand gelukt? Of doe je bij voorbaat niet mee? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Wat dat betreft is het wel zo makkelijk dat er geen gezelligheid is op het terras, kom je minder in de verleiding.

Schooltennis
En Corona of niet, we gaan sportief door met schooltennis voor leerlingen van de basisschool. Oktober is de maand van schooltennis voor de groepen 3 t/m 7. Met meerdere sporten kunnen leerlingen kennismaken en natuurlijk ontbreekt tennis van tennisvereniging De Maten niet in dat rijtje. Wat goedddddd!

Rabo Clubsupport
In deze maand zijn we ook actief met de Rabobank Clubactie. Stem op onze vereniging door bij de Rabobank bankieren app onder het kopje ‘store’ voor onze vereniging te kiezen. Met jouw stem bepaal jij welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Jouw stem is dus geld waard. Doe mee en geef je stem door aan iedereen die het horen wil. Hoe werkt het? Zie deze link

Houd 1,5 meter afstand!
En verder is het belangrijk dat we opnieuw 1,5 meter afstand van elkaar houden op de tennisbaan. Nog meer dan voorheen. Helaas betekenen de nieuwe coronamaatregelen dat velen nog langer thuiswerken en we nu dagelijks met mondkapjes in de weer zijn. Maar gelukkig mogen we tennissen zonder mondkapje. Matenaren, geniet van alles wat nog wel kan! Geniet van het tennissen, blijf sporten en houd veilig contact met elkaar. Geniet van de kleurrijke herfstkleuren, de paddenstoelen, eikels en kastanjes om je heen. Corona gaan we samen te lijf, houd vol, blijf gezond en blijf alert! Als we ons allen houden aan de maatregelen, doen wij als bestuur er alles aan om het clubhuis straks weer te openen.

We houden jullie op de hoogte.

Lilian Eilers
Voorzitter