Tennissen in de herfst: heerlijk!

Gelukkig kunnen we nog tennissen, vandaag alleen nog enkelspel, vanaf morgen mogen we ook weer een dubbel spelen. We hebben zelfs het vermoeden dat ons tennispark met alle maatregelen open blijft omdat we geen contactsport zijn. Tennissend richting de kortste dag. Wat is het ook nu nog heerlijk spelen in dit herfstseizoen bij deze temperatuur, onder de mooie ledverlichting van De Maten!

Heerlijk buiten een balletje slaan
We hebben er misschien nog wel nooit zo van genoten, tennis is nu toch wel een van de weinige sporten die door kan gaan. Veilig buiten op afstand een balletje slaan. Zondagmiddag zag ik een ouderpaar met twee kinderen en oma; drie generaties op de baan, op twee banen in dit geval. Ontzettend leuk om te zien, en zo is het ook. Kom het huis uit, wandel en beweeg op de baan om een balletje te slaan. Even geen wedstrijden, dus het mag wat minder fanatiek. Alhoewel, ik heb ook de ‘voetballers’ zien spelen, in korte broek, maar dat gaat er echt fanatiek aan toe! Ook leuk om te zien. Tennis is én blijft een heerlijke sport! 

Welkom nieuwe leden!
Corry van der Linden en Jos Brekelmans zijn druk met alle nieuwe leden, speciale contracten, al dan niet met les. Vanwege corona, als gevolg van schooltennis, of gewoon omdat we een gezellige club zijn, waar nog steeds op tien banen naar hartenlust getennist kan worden. Wij helpen elkaar de winter door.

Balans opmaken
Richting eind van het jaar, ook van dit bijzondere jaar, maken we de balans op. Hoe gaan we dit jaar financieel afsluiten? Kunnen we nog iets verwachten van de Vrienden van De Maten? We overwegen een nieuw programma voor de ledenadministratie met meerdere applicaties. Wij willen natuurlijk met onze tijd mee gaan en ons vizier richten op de tijd na corona, de tijd waarin we weer zonder restricties kunnen tennissen. En die gaat komen, dat hebben wij én heel Nederland verdiend.

Ik lees dat ‘oliebollenkramen’ als paddenstoelen uit de grond komen. Wat heerlijk dat er nog een goede markt is voor sommige producten. Ook wij hebben straks weer onze eigen kraam, dit keer in ‘To go’ sfeer. Iedereen kan die heerlijke oliebollen van Bakker Toet bij ons kopen. Hier zit een financieel extraatje aan voor onze club, dat kunnen we in deze tijd goed gebruiken. We komen er in de volgende eTema op terug.

Succesvolle RaboClub actie
Over extraatje gesproken: wat hebben we een fantastisch bedrag opgehaald bij de RaboClub actie. Iedereen die hieraan meegewerkt heeft, en in het bijzonder Fay Wanders, wil ik ontzettend bedanken voor het ondersteunen van onze vereniging. In deze eTema lees je er meer over.

Als bestuur zijn we nog met een andere mooie actie bezig. Ik hoop je in de volgende eTema hierover te kunnen vertellen. Al zie je ons niet, we zijn bijna dagelijks bezig voor onze mooie vereniging. Samen tennissen met plezier! Voor nu in de laatste weken van het jaar, maar zeker ook in 2021. 

Blijf in beweging én gezond!
Voor nu wens ik jullie een mooie herfst toe; blijf lekker bewegen, fietsen, wandelen, tennissen. Singelen op half court is ook het proberen waard. Hou onze website, Facebook en Instagram in de gaten voor alle updates. Waarschijnlijk wel met eigen chocolade en thee in de thermoskan, we worden steeds creatiever. 

Blijf gezond mensen, blijf op veilige afstand. Samen gaan we de strijd aan tegen corona. We geven niet op en, we kijken uit naar betere tijden!

Lilian Eilers
Voorzitter