Dankjewel!

Met een oprecht ‘Dankjewel’ sluiten we dit bijzondere tennisjaar af, over zo’n twee weken staat 2021 op de kalender. Wat is het een vreemd jaar geweest en wat is het omgevlogen. Na de Klussendag half maart is alles veranderd, we weten er alles van. Iedereen heeft ermee te maken, in heel de wereld. En het is nog niet voorbij, het tennisjaar wel bijna. Daarom is het goed om terug te kijken en toch ook in dit bijzondere jaar Dankjewel te zeggen tegen…..

* Bestuur en commissies, die elke maand live of online allerlei tenniszaken geregeld hebben. Met ons clubtoernooi, twee grote toernooien en de competitie is het in korte tijd een heftige tijd geweest. *Joost als groundsman en trainer, *de andere trainers die samen met Joost de lessen en startersclinics prima verzorgd hebben, * Pieter voor zijn enorme drive voor rolstoeltennis, *de vrijwilligers voor alle extra hand- en spandiensten en vergeet die vele zomeravond barmensen niet, *de sponsoren die ons hebben bijgestaan in natura en financiën, *de (jeugd)leden die dit jaar heerlijk getennist hebben en ons dit jaar trouw gebleven zijn, *de Vrienden van De Maten die nu donateur van onze vereniging zijn. Dankjewel!

Eerste droom wordt werkelijkheid
Een droom wordt werkelijkheid, dankzij de Vrienden van De Maten. Met meerderheid van stemmen is vorige week gekozen voor een mooie overkapping die aansluit op ons zonneterras. Henri Nitert en Lammert Drenth gaan deze fantastische klus klaren in het nieuwe jaar, conform bijgaande tekening. Dankjewel! Met het geld van de Vrienden van De Maten 2020, de Rabobank Club opbrengst en straks de oliebollenverkoop, kunnen wij grotendeels de overkapping financieren. Met deze nieuwe terrasuitbreiding zitten we volgend jaar droog, veilig en sfeervol op het terras. Als bestuur zijn we enorm blij dat we het eerste jaar van onze Vriendenactie al zo’n mooie besteding hebben kunnen kiezen. We hopen volgend jaar op nog meer Vrienden van De Maten, zodat we weer een droom kunnen realiseren.

Oliebollenactie
De oliebollenactie hebben we dit jaar ook weer. De lekkerste oliebollen van de beste bakker uit Apeldoorn: Jan Toet. Wij hopen dat jullie ook dit jaar weer massaal oliebollen en appelbeignets bij onze vereniging bestellen. Voor de jaarwisseling kun je ze in het clubhuis ophalen, zonder lange rijen bij de bakker. Je betaalt dezelfde prijs als in de winkel en je spekt er de clubkas mee. Dus geef tijdig je bestelling door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie verderop in deze eTema. 

Nu zorgen wij voor het zorgpersoneel
Tegen het zorgpersoneel van het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn hebben wij ook ‘dankjewel’ gezegd. Zij hebben zich dit jaar zo enorm ingespannen voor alle zieke mensen, dat wij nu voor hen zorgen. Wij hebben hen 50 tennispassen beschikbaar gesteld ‘om niet’, zodat wij als vereniging iets terug kunnen doen. Ken jij iemand die als verzorger/verpleger/arts in het Gelre ziekenhuis werkt, laat hen weten dat wij deze actie hebben: https://www.tvdematen.nl/zorg

Dankjewel voor jezelf!
Voor al die lieve mensen die ons dit jaar een hart onder de riem hebben gestoken. We hebben het niet makkelijk gehad, maar verwachten het jaar toch redelijk te kunnen afsluiten. Daarnaast dankjewel voor het navolgen van alle regels en waarschuwingen. Samen tegen Corona, ook bij De Maten. De landelijke cijfers laten het nog niet zien, maar wij hebben het samen goed gedaan. We kunnen gelukkig blijven tennissen deze winter en zolang de vorst weg blijft, blijven de gravelbanen nog beschikbaar.

Fijne feestdagen!
We maken ons op voor de kortste en donkerste dagen van het jaar: voor Kerst en Oud en Nieuw. Even tijd voor bezinning, tijd om met je dierbaren door te brengen. Weliswaar in kleinere aantallen maar misschien wel net zo gezellig? Ik wens jullie namens het bestuur alle goeds voor 2021, blijf gezond en geniet van de komende feestdagen. 

Lilian Eilers
Voorzitter