Even voorstellen, onze nieuwe voorzitter

Op de ALV van 15 februari heb ik mij al even voorgesteld aan de deelnemers van de vergadering die mijn nog niet kenden, maar dan nu ook aan de rest van de vereniging.

Mijn naam is Edward Reimert, 48 jaar en ik ben getrouwd met Caroline, ook lid bij TV de Maten. Ik ben 6 jaar geleden lid geworden zonder dat ik daarvoor eigenlijk getennist had (nouja, 1 jaar bij Tepci, maar dat mag geen naam hebben).  Destijds ben ik meteen gaan lessen bij Joost, heb meegedaan aan de beginnersclinics en ga iedere week naar de rommelpot op dinsdagavond.

Hoog niveau zal het nooit worden, maar genoeg om leuke, soms fanatieke potjes te spelen. Ik voelde me, mede door de buddy’s (destijds Jos Brekelmans en Ancella Bouwmeester) die omkeken naar de nieuwe leden, al gelijk thuis bij de vereniging en ik leerde snel een aantal leden kennen. In de zomer meegedaan aan de clubkampioenschappen en tegen het einde van dat eerste jaar vormde zich een clubje mannen, allemaal beginnende tennissers, waarmee ik competitie ben gaan spelen en zo af en toe een toernooitje. Ik was blijkbaar zo enthousiast over het tennissen en over de vereniging dat het jaar daarop Caroline ook is gaan tennissen en zij net als ik, ook snel een eigen clubje dames had om mee te tennissen. 

Buiten het tennis ben ik werkzaam als freelance HR manager in de bouwnijverheid. Dit doe ik vier dagen in de week waardoor ik tijd over heb. Lilian Eilers had al wel eens bij mij gepolst of ik niet iemand kende die het stokje van haar wilde overnemen. Vorig jaar heb ik daar eens met Jos en later ook met Lilian over gesproken en van het één kwam het ander. Ineens was ik kandidaat-voorzitter.

Vanaf 15 februari, na de ALV, pak ik de voorzittershamer van Lilian over en vorm ik samen met Jos Brekelmans, Leo Papenburg en Corry van der Linden het dagelijks bestuur van de vereniging. 

Met deze korte introductie en bijhorende foto herken je mij misschien wel. Andersom zijn er nog een heleboel leden die ik niet ken. Ik zou het erg leuk vinden als ik steeds meer leden leer kennen.  Als we straks weer meer mogen en de banen weer bespeelbaar zijn, als de kantine weer open mag, als we weer evenementen mogen organiseren zoals de klussendag, een beginnersclinic en de competitie dan hoop ik jullie massaal te zien en ik hoop dat jullie mij dan ook aanspreken om kennis te maken. 

De vereniging is breed, van een fanatieke competitiespeler tot rommelpotter, van jeugd tot gepensioneerd en van héél lang lid, to vanaf dit jaar lid, van actief in het bestuur of in een commissie, tot af en toe een bardienst. Allemaal even belangrijk, allemaal met hun eigen manier waarop het lidmaatschap van de vereniging wordt ingevuld. En die leden wil ik allemaal leren kennen….

Als afsluiter wil ik graag de aftredend voorzitter, Lilian Eilers, bedanken voor haar jarenlange inzet voor de vereniging. Ze heeft, met behulp van de andere bestuur- en commissieleden en niet te vergeten met steun van Peter, ervoor gezorgd dat de vereniging er goed voorstaat, zelfs in deze tijd. Hulde en dank daarvoor!

Groet en hopelijk tot binnenkort op de tennisbaan,

Edward Reimert
Voorzitter TV de Maten