Overkapping van Vrienden van De Maten

Er is een start gemaakt met de uitvoering van het gekozen plan van ‘Vrienden van de Maten’. Na het tekenen van diverse plannen en het aanvragen van meerdere offertes is er nu een definitief plan. Voor dit definitieve plan zijn er opnieuw offertes aangevraagd. Helaas reageerden sommige bedrijven niet en bij andere zagen we grote prijsverschillen. Uiteindelijk zijn wij uitgekomen bij de Edese Zagerij in Harskamp. Die was voor ons de voordeligste. De Edese Zagerij heeft zelf geen transportmiddelen, maar heeft of kent wel chauffeurs die tegen betaling rijden voor hen rijden.         

Er waren auto’s met en zonder kraan, maar we liepen tegen het probleem aan dat er geen vaste prijsafspraak gemaakt kon worden. Hierdoor zou het waarschijnlijk voor ons te duur uit vallen. Wij hebben daarom hulp ingeroepen bij het bestuur en het C.B.O. en ook rondgevraagd naar een grote aanhanger. 

Via Hans Koopman kwamen we terecht bij marktkoopman Jan Katen (tevens lid van onze vereniging) en hoopten dat hij iets voor ons kon betekenen. Nou dat kon Jan wel. Hij heeft namelijk een ingang bij van Tongeren Bronbemaling en daar stonden de aanhangers voor het uitzoeken. Zo ging Jan (hij wilde zelf rijden met de aanhanger) met vriend Hans op pad naar de Harskamp om het hout op te halen.  Ze waren om goed 9.00 uur terug in Apeldoorn waar het team CBO klaar stond om te lossen. Gevraagd naar de kosten voor aanhanger en brandstof; kost niets, we zijn blij dat we iets kunnen doen voor de vereniging. 

Van Tongeren Bronbemaling dank je wel voor deze geste!! Hans en Jan natuurlijk ook bedankt! En nu moeten de timmer- en schilderboys aan het werk. 

Mochten jullie ook geïnteresseerd zijn in de actie Vrienden van De Maten laat het dan weten want er liggen nog meerdere projecten te wachten en we kunnen niet genoeg Vrienden hebben om die te kunnen financieren.

Lammert Drenth
Commissie Beheer en Onderhoud