Nieuwe sponsor: HelloDruk

Hellodruk is de nieuwe sponsor van onze nieuwe scoreborden op alle tien tennisbanen. Hellodruk, online shop, voor 'drukwerk en meer' is gevestigd aan de Antillen, direct achter De Maten, en gespecialiseerd in digitale printtechnieken voor zakelijk en privé. Wij zijn erg blij met deze sponsor met wie wij een jarenlange samenwerking aan gaan, in ruil voor tien moderne scoreborden. Als alles meezit zijn de scoreborden geplaatst voor 4 augustus, bij de start van het Hypothekertoernooi.  

Lees meer

Probleem inplannen bardiensten opgelost

Bericht van het Bestuur

Beste leden van Tennisvereniging De Maten,

Het probleem met het inplannen van bardiensten is opgelost.
Oorzaak van het probleem lag bij de provider waar onze website draait.
Bij de verhuizing van de website van de oude - naar de nieuwe server was niet alle software meegenomen.
Dat is nu alsnog gebeurd zodat de bardienstplanner weer als vanouds werkt.

Bedankt voor jullie begrip!

Terugblik Toet Jeugdtoernooi

Verhitte gezichten tijdens de Clubkampioenschappen en tijdens het Open Toet jeugdtoernooi door de warmte en de spannende wedstrijden.  Wat hebben ze goed en lekker getennist met en tegen elkaar.  Tijdens het Toet toernooi waren we blij met de vele deelnemers ook van andere clubs in de verschillende jeugdclasses. 

Naast de zinderende wedstrijden was er ook tijd voor een dip in het zwembad, een watergevecht met ballonnen en even tot rust komen met een lekker ijsje.
Door het prachtige weer werden de starttijden wat verlaat, maar dit zorgde met medewerking van de ouders voor geen enkel probleem. De parasols naast de baan zorgden voor wat schaduw tijdens de wissel en de waterspons voor wat natte verfrissing want het was echt warm! 

Lees meer

van de voorzitter: Zomeren....!

De zomer is een internationale periode van zomersporten á la Roland Garros, Wimbledon, Tour de France, WK damesvoetbal, Nijmeegse Vierdaagse en zeker van prachtig zomertennis op de parken in Nederland, Apeldoorn en natuurlijk bij De Maten. De tijd van zomeren is aangebroken…. om daarna weer fit te zijn voor deel 2 van het tennisseizoen.

Lees meer

Zomers ... van de voorzitter

De zomer is een periode van korte luchtige berichtjes. Dus dit keer enkele 'Wist je datjes’ als voorwoord in de zomer eTema van De Maten.

WIST JE DAT.....

  • We dit jaar 4 kampioenen tellen bij de voorjaarscompetitie! En bij de Jeugd is Oranje 2 kampioen! Gefeliciteerd Matenaren, een geweldige prestatie!
  • Deze kampioenen feestelijk worden gehuldigd op de zaterdag van de Pouw Clubkampioenschappen: 22 juni!
  • Over Clubkampioenschappen gesproken: 'Chicken en Chips' zaterdag op het menu staat! Klik hier voor meer infomatie.
  • Witte tenniskleding helemaal in is bij de Clubkampioenschappen, vooral helder wit!
  • Zondag bij de finaledag van de Clubkampioenschappen een Aanmoedingsprijs wordt uitgereikt aan een meisje en jongen van Groen!               
  • Ons Zomertoernooi ‘De Hypotheker’ kleurrijk in beeld is gebracht met boegbeeld Robert Amade, de grondlegger van de Hypotheker! Klik hier voor meer infomatie.

Lees meer

KWF - Samenloop voor Hoop

Samen loop voor hoop - Team OGO

Samen met tennissers van onder andere Tepci en De Sprenkelaar zetten tennissers van Tennisvereniging De Maten zich in voor de KWF-actie "Samenloop voor Hoop".
Een 24-uurs wandelestafette waar wij op een sportieve manier vorm aan geven op 29 en 30 juni.
Ook tijdens een tenniswedstrijd geldt: Opgeven is geen optie. Dit is tevens de link naar onze teamnaam OGO. Wij streven ernaar om met deze bijzondere actie een mooi bedrag binnen te halen voor het KWF.

Alle donaties zijn welkom! Dit kan via de donatiebox op de bar in ons clubhuis of via bijgaande link. Alvast dank namens team OGO!

https://acties.samenloopvoorhoop.nl/ogo?fbclid=IwAR0qMQw3woJrfRzwANEs906CjocOzGL1sBkHcWZx4psnO-aVFlsCcyrMhcE

Tepci Meet & Greet

Doe je mee aan de Meet & Greet op dinsdag 9 juli bij Tepci in het Orderbos?

Een gezellige uitwisseling voor beginners en zij die al wat langer spelen. Er wordt gespeeld volgens het rommelpot systeem. Niveau ongeveer 7 t/m 9.
De inloop is vanaf 18:30 uur en we beginnen om 19:00 uur. Opgeven via inschrijfformulier in het clubhuis of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer

Van de jeugdcommissie

Oranje 2 is kampioen geworden!
De toppers die op woensdag bij Joost trainen hebben laten zien dat zij de allerbeste zijn uit hun categorie. Luuk Huiskamp, Lorena Pop en Rosalie Bosch van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!

Aan al onze andere toppers is ook gedacht!
Hierbij introduceren wij voor onze minimaatjes een onwijs leuke speelhoek waarbij er lekker gekleurd, gebouwd en getennist kan worden!

Lees meer

Van de voorzitter: samen tennissen met plezier!

Meestal sluit ik af met ons nieuwe motto, maar we zijn zo lekker bezig, dat ik ermee begin! ‘Samen tennissen met plezier’, dat doen we maar wat graag met alle kids, jeugd- en seniorenleden. Nu we dik in het voorjaar zitten, zijn we volop actief. Op en langs de baan. Volle bak bij de competities en alle banen bezet door de weeks. Een groene horizon van prachtige volle bomen strekt zich uit langs ons park. Wat een heerlijk lentegevoel!

Lees meer

Sporters gezocht voor de zomerpas!

Speel jij voetbal, handbal, volleybal of hockey en ligt deze sport van de zomer stil? Kom dan bij ons tennissen met de Zomerpas. Onbeperkt tennissen drie (aaneengesloten) maanden naar keuze! Je betaalt per maand € 15,- en in de maanden juni, juli en augustus betaal je € 20,- per maand. (Met een zomerpas ben je geen KNLTB-lid, speel je geen toernooien en competitie. Wél kun je meedoen aan de eigen tennisactiviteiten van onze vereniging: Clubkampioenschappen, Startersclinics. Op vertoon van je verenigingspas kun je als sporter een Zomerpas bestellen.

Lees meer

Clubkorting Libéma Open 2019

Dit jaar is onze vereniging partner geworden van het enige gras tennis toernooi van Nederland: Libema Open in Rosmalen. Dit toernooi staat bekend om zijn intieme sfeer en uitstekende ambiance, dat gecombineerd wordt met toptennis van het allerhoogste niveau. Ook dit jaar komen er weer veel aansprekende ATP-spelers en WTA-speelsters naar het toernooi! Houd de website in de gaten voor de laatste updates. Via onderstaande link en speciale code krijgen onze leden €5,- korting bij het bestellen van entreekaarten: www.libema-open.nl/clubactie. Code: matent-lo19
Per verkochte entreekaart ontvangt de club €5,- en €10,- per verkochte VIP-kaart! Dus drie vliegen in één klap; een mooi sfeervol en sportief uitje, korting op je toegangskasrt èn je eigen club helpen! 

Lees meer

Van de BRC: Bardiensten in april, mei en juni

In de maanden april, mei en juni zijn de bardiensten in de avonden nog onder bezet. Dat is jammer, want juist dan wordt er veel getennist en is de aanwezigheid van de bardienst van groot belang. Na een gezellig potje tennis is het goed toeven in ons leuke clubhuis. De aanwezigheid van de bardienst levert een sfeer verhogende bijdrage. De actieve leden laten zich graag verwennen en daar kan jij als bardienst in voorzien. Een lekker Lentebokje met een glimlach getapt en geserveerd nodigt uit tot een tweede en misschien wel derde biertje. Allemaal inkomsten voor de vereniging! Dus wat let je en plan je bardienst in op deze gezellige avonden. Vooral op de woensdagavond tijdens de zomeravondcompetitie zijn we op zoek naar jou!

Lees meer

Verlenging sponsorcontract Radio en TV Stegeman

Enige jaren geleden heeft Radio en TV Stegeman bij monde van de directeur/eigenaar Ton Woudt onze vereniging gesponsord met het faciliteren van de geluidsinstallatie. Deze week vonden wij hen voor een periode van 3 jaar bereid het reclamebord weer te sponsoren. Wij zijn ze daar zeer erkentelijk voor. Ben jij al wel eens in hun prachtige zaak aan de Schuttersweggeweest? Nee, gauw doen want het is zeer de moeite waard. Al jaren leveren zij een uitgebreid assortiment kwaliteitsmerken audio, video en witgoed. De liefde voor hun product proef je in het assortiment en hun advies. Samen met jou kijken zij naar uw wensen en de mogelijkheden en verlenen zij de bijbehorende service. Voor een 1e indruk ga naar www.rtvstegeman.nl of bekijk de sponsorpagina.

Lees meer

Van de voorzitter: Nieuwe ontmoetingen!

Wat was het een gezellige Meet & Greet 30 maart, met veel publiek, tennis op gravel, rolstoeltennis van Pieter Moors, tennistips voor de kleinsten van Yudu Zeng, tennistips voor de senioren van Joost, en Joost achter de microfoon voor de prijsuitreiking van de Joost van der Marel Wintermix. Dank je wel: Ronald Gougon, Dave Homan, Peter Krist, John Noija voor de gezellige winteractiviteiten en deze originele afsluiting van het winterseizoen. Mooie ontmoetingen, sport verbroedert en levert gezellige tennismomenten op. Bekijk hier de foto's van deze mooie dag.

Lees meer

Van de voorzitter: voorjaar, lente, gravel!

Nog even en we zijn klaar voor het voorjaar. De mannen van het Baanonderhoud zijn al weken druk met de banen. Het gravel lonkt en na de zon is ook de regen van belang voor een goede ondergrond van het gravel. Met een beetje geluk kunnen we binnenkort de gravelbanen op. Succes mannen met de bekende laatste loodjes en heel veel dank voor de grote klus die jullie samen geklaard hebben!

Lees meer

Belangrijke veranderingen bar(diensten)

Naar aanleiding van de ALV zullen er een aantal belangrijke veranderingen worden doorgevoerd m.b.t. bardiensten. Er zijn wijzigingen bij het inplannen van bardiensten op de zaterdag-en zondagmiddag, veranderende bartijden in de winterperiode en we gaan helemaal over op digitaal betalen (pin of KNLTB-pas). Contante betaling is niet meer mogelijk. Lees gauw verder en zorg dat je op de hoogte bent van de veranderingen!

Lees meer

Van de Voorzitter: Nieuw elan!

Het eerst lustrum van het bestuur zit erop! Wat gaat de tijd snel, ik zie me nog aan tafel zitten met René Blij voor de overdracht. En nu komt de grote beweging: negen mensen eruit, en een nieuw team erin. Nieuw elan, nieuwe ideeën en vooral nieuwe kennis en frisse inzichten. Ik zeg welkom!

Lees meer

Van de voorzitter: 2019....Welkom!

We zijn er bijna klaar voor. We kunnen terugkijken op een geweldig 2018. Een jaar waarin we ons 40 jarig jubileum met glans gevierd hebben. Het jaar waarin we succesvol host waren voor de Internationale Rolstoeltennissers en waar het damesteam onder leiding van Diede de Groot zilver pakte bij De Maten. En met drie succesvolle toernooi-events plus een volle activiteitenagenda, kunnen we met trots terugkijken op een fantastisch Jubileumjaar. ‘Net even anders’ hebben we dat SAMEN gefikst!

In 2018 was Kiki Bertens boegbeeld voor de Nederlandse tennissport. Voor ons is zij absoluut ‘Sportvrouw van het jaar’ en wij wensen haar in Australië de komende tijd heel veel succes. Onze Yudu Zeng uit China draait al weer een paar maanden mee bij De Maten en ik hoop haar binnenkort te ontmoeten. Allemaal mooie mensen die de tennissport in Nederland weer meer glans geven.

Lees meer

December: maand van bedankjes en cadeautjes!

De donkere dagen voor kerst, koud, nat, vorst, maar binnen lekker warm en gezellig rond de kerstboom en de haard. Zo is het, we zijn aan het aftellen en maken ons op voor misschien wel de mooiste tijd van het jaar? Ook ons clubhuis is heel gezellig in kerstsfeer gebracht, met dank aan Leidy, Janny en Ronald.

Bedankt….
‘De mooiste tijd van het jaar’ heb ik samen met Peter de afgelopen maanden mogen beleven aan de andere kant van de wereld. Iets wat altijd al op onze bucketlist stond. Het dagelijks bestuur van de Maten kreeg tijdelijk versterking van Jos Brekelmans en hij heeft samen met Jolanda, Bob en Leo de laatste maanden van het jaar opgepakt. Denk aan jaarafsluiting, vacature-invulling, begroting 2019 enzovoort. We hebben al weer bijgepraat en ik wil Jos bedanken voor zijn inbreng en Bob voor het extra voorzitten van de bestuursvergaderingen en het voorwoord van eerdere eTema’s. Heerlijk gevoel dat je er na een goede voorbereiding een tijdje tussenuit kunt, terwijl de zaken gewoon doorgaan.

Lees meer

Kerstgroen doneren

Voor de aankleding van ons clubhuis en het maken van kerstkransen, kerststukjes etc. hebben wij veel kerstgroen nodig.

Het gaat dan vooral om:

  • Takken met bladeren van de Taxus
  • Takken van alle soorten coniferen
  • Takken van de grijze den

We willen jullie vragen om je kerstgroen naast het speelhuisje bij de tafeltennistafel op het tennispark te deponeren.

Alvast hartelijk dank voor jullie bijdrage!

Namens de Bar- en recreatiecommissie

van de secretaris : terugblik en vooruit kijken

We kunnen terugkijken op een geslaagd Daka Open toernooi afgelopen september. Hoewel we dit jaar niet mogen klagen over het weer, viel het bij DAKA open helaas wel een beetje tegen. Jaren van mooi weer bij dit belangrijke toernooi maar helaas dit jaar niet. Toch was het wederom een geslaagd toernooi. Inmiddels zijn we gestart met de Joost van der Marel Wintermix en tot nu toe hebben we daar mooi najaarsweer bij. 

Het einde van het jaar nadert alweer, dus mogen we ons weer opmaken voor de oliebollenactie, verderop lees je daar meer over én natuurlijk de vrijwilligeravond. Vrijdag bieden we de vrijwilligers een gezellige avond als dank voor hun inzet in het afgelopen jaar.  De organisatie is in handen van de mannen van het CBO met ondersteuning van Ronald Gougon, Henk Noppert en Leidy Meuleman. Dat belooft weer een gezellig avond te worden!

Lees meer

Kampioenen najaarscompetitie 2018

Van zomerse avonden in het najaar tot inhalen vanwege de regen. Deze najaarscompetitie had qua weer alles in zich. 

Ook dit jaar hebben we teams die kampioen zijn geworden.

Vrijdag Gemengd 2 35+ (Yvonne Groenenberg, Frits van Ooijen, Douglas Budde, Olga Budde en Gonny van Elteren) hadden tijdens de laatste (inhaal)wedstrijd nog 1 punt nodig om kampioen te worden en die werd direct door de dames binnen gehaald.

Het zaterdag Heren 1 team (Ronald Gougon, Michel Gougon, Ard van Bilsen en Robert-Jan Suurmeijer) wist het kampioenschap al eerder binnen te halen. 

Gefeliciteerd allemaal!

Lees meer

Privacyverklaring

Privacyverklaring
Dit is de privacyverklaring van Tennisvereniging De Maten, gevestigd te Ambachtsveld 3, 7327 AZ in Apeldoorn, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 40101346.  

Bewust of onbewust deel je persoonsgegevens met ons. Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in deze verklaring uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Heb je vragen over deze verklaring, stel deze gerust per e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe werken we?
In onderstaande tabel kun je snel en eenvoudig terugvinden met welk doel we welke persoonsgegevens van jouw verzamelen, welke verwerking er plaatsvindt, welke bewaartermijn we hanteren en welke derden deze persoonsgegevens eventueel van ons ontvangen.

Oftewel: in de tabel kun je nalezen waarom we persoonsgegevens opvragen, welke gegevens dat zijn, wat we met die gegevens doen, hoe lang we deze bewaren en aan welke instanties jouw gegevens worden doorgegeven.

Doel
Welke persoonsgegevens
AVG-grondslag
Bewaartermijn
Opmerking(en)
Aanmelding als lid / het uitvoeren van de lidmaatschaps-overeenkomst
·  Voorletters
·  Voornaam
·  Achternaam
·  Adres
·  Geboortedatum
·  Telefoonnummer
·  E-mail adres
·  Bankrekeningnummer
·  Inschrijvingsdatum
·  Categorie
·  Bondsnummer
Het lidmaatschap
Als je lid wordt,  gedurende de looptijd van de overeenkomst.
Als je geen lid wordt, worden jouw gegevens verwijderd binnen zes maanden
KNLTB
Administratie / incasso
·  Voorletters
·  Voornaam
·  Achternaam
·  Adres
·  Geboortedatum
·  Telefoonnummer
·  E-mail adres
·  Bankrekeningnummer
·  Inschrijvingsdatum
·  Categorie
·  Bondsnummer
Het lidmaatschap
Gedurende de looptijd van de overeenkomst en tot 2 jaar daarna. Daarna alleen in de financiële administratie voor zeven jaar
NVT
Versturen digitale berichten, waaronder nieuwsbrief
·  Voornaam
·  Achternaam
·  E-mailadres
Het lidmaatschap
Zolang men aangemeld is
Betreft verzending van vereniging
gerelateerde info
Doorsturen berichten van derden
·  Voornaam
·  Achternaam
·  Adres, pc, woonplaats
·  Telefoonnummer
·  E-mailadres
Toestemming betrokkene (lid vereniging), tenzij er sprake is van een wettelijke verplichting
Zolang men aangemeld is
Betreft info van KNLTB en andere sportverenigingen
Voor sociale activiteiten gerelateerd aan de vereniging (feest, toernooi, jubileum etc.)
·  Voornaam
·  Achternaam
·  Adres, pc, woonplaats
·  Telefoonnummer
·  E-mailadres
Toestemming betrokkene (lid of voormalig lid vereniging)
Zolang toestemming hiervoor niet is ingetrokken
 


Jouw rechten
Je hebt het recht inzage te krijgen in jouw persoonsgegevens en om jouw gegevens te laten aanvullen, rectificeren, verwijderen of om de verwerking van jouw gegevens te beperken. Er zijn geen vormvereisten aan dergelijke verzoeken verbonden, uitgezonderd dat je je als betrokkene moet identificeren. Bij verwijdering van jouw gegevens zullen wij deze verwijdering doorgeven aan andere organisaties die de betreffende gegevens van jou hebben ontvangen. 

Beveiliging persoonsgegevens
Als vereniging treffen wij passende maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang, publicatie en onrechtmatige verwerking. Zo zorgen wij ervoor dat alleen bevoegde personen toegang hebben tot jouw gegevens, en slechts voor zover deze toegang noodzakelijk is voor die specifieke verenigingsactiviteiten waarmee deze personen zijn belast. De vereniging hanteert hierbij het zogeheten ‘need to know’-principe.

Minderjarigen
Als je minderjarig bent en je als lid wilt aanmelden, moet je hiervoor de toestemming overleggen van jouw ouder(s) of voogd.

Links naar andere websites
De website van onze vereniging kan links naar websites van derden bevatten. Deze privacyverklaring is enkel van toepassing op de website(s) van onze vereniging. Websites van derden kunnen hun eigen privacybeleid en –verklaring hanteren. Geadviseerd wordt om voor het gebruik van andere websites altijd de privacyverklaring van die websites te raadplegen.

Wijziging van het privacybeleid
Wij passen ons privacybeleid van tijd tot tijd aan om deze up-to-date te houden. Op de website(s) zal steeds de meest recente versie van onze privacyverklaring zijn opgenomen. Geadviseerd wordt om met enige regelmaat de privacyverklaring te raadplegen. Bij ingrijpende veranderingen zullen wij je per e-mail, nieuwsbrief en/of e-mail informeren.

Contactgegevens
Als je vragen hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens of ons wilt benaderen over jouw rechten, kun je contact opnemen met:

Secretaris Tennisvereniging De Maten
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Intrekken toestemming, bezwaar of klacht over de verwerking van jouw persoonsgegevens
Je hebt altijd het recht jouw gegeven toestemming voor verwerking van jouw persoonsgegevens weer in te trekken. Ook heb je het recht bezwaar te maken tegen een verwerking, mits jouw bezwaren jouw specifieke situatie betreffen en niet van algemene of principiële aard zijn. Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je een klacht hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de AVG heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over de verwerking van jouw persoonsgegevens door onze vereniging. Je kunt hiervoor contact opnemen met de AP.

Alleen pinnen/KNLTB-pas in december

Geen cashgeld meer mogelijk in de maand december

We draaien nu al een paar jaar met de nieuwe kassa waarbij het mogelijk is met cash, pin- of KNLTB pas te betalen. Onze ervaring is zeer positief en beter dan verwacht. Inmiddels wordt 61% van alle transacties met de pin- of KNLTB pas afgerekend en dat is iedere maand groeiend. Hieruit kunnen we concluderen dat pinbetalingen ook bij Tennisvereniging De Maten zo langzamer hand als normaal wordt ervaren.

In de periode dat Joost op vakantie is (de maand december) zal er (zoals al enige jaren het geval is) geen cash betalingen kunnen plaatsvinden en kunnen consumpties alleen per pin of KNLTB pas worden uitgevoerd. Houd hier rekening mee als je wilt gaan spelen en wat drinken na afloop.

Lees meer

Inschrijving voorjaarscompetitie 2019 verlengd

De KNLTB is druk bezig om veranderingen aan te brengen in de competitie.
Dit jaar was dit zichtbaar in het vervangen van de 3e set in de dubbels voor een wedstrijd tiebreak.
Volgend jaar (2019) komen er ook nieuwe competitiesoorten bij. De inschrijfdatum bij de knltb is opgeschoven naar januari, daarom is het mogelijk om je nog t/m 23 december 2018 op te geven bij ons.

Wil je meedoen met de voorjaarscompetitie 2019? Stuur dan uiterlijk  zondag 23 december 2018 een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer