Afsluiten park in de avonduren

Graag aandacht voor het afsluiten van het park in de avonduren.
Nu het clubhuis niet open mag en er geen bardienst is is de afspraak dat diegene die het laatst getennist heeft er voor moet zorgen dat alle verlichting uit is en dat het park afgesloten wordt door het op slot doen van het hek waar je het park verlaat.

Lees meer

Informatie nieuwe leden

Van harte welkom!

Je bent lid geworden van Tennisvereniging De Maten, van harte welkom! Met deze informatie willen wij je wegwijs maken binnen onze club zodat je je snel thuis voelt. Ons motto is ‘Samen tennissen met plezier!’ en daar heb je gelijk plezier van.

Accommodatie
Onze tien met ledverlichting aangelegde buitenbanen liggen aan het Ambachtsveld 3 in Apeldoorn en zijn eigendom van de vereniging. Met zes gravelbanen en vier Smashcourt banen kun je het hele jaar bij ons tennissen. Om te tennissen reserveer je vooraf een tennisbaan via de website. Je leest hier hoe dat werkt.

Ons tennispark is van alle gemakken voorzien, douches, kleedkamers, toiletten, gezellig clubhuis, groot terras, kinderspeeltuin en mini tennisbaan. Voor de allerkleinsten de Mini Maatjes in het clubhuis.

Begeleiding nieuwe leden
We vinden het heel belangrijk dat nieuwe leden goed ontvangen worden binnen onze vereniging. Dat kan op verschillende manieren:

 • Ledenadministratie: Corry van der Linden kan je alles vertellen over je lidmaatschap. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Buddy’s: persoonlijke begeleiding voor nieuwe leden door één van onze buddy’s (Wouter Hoekwater of Jos Brekelmans) om hem of haar wegwijs te maken binnen onze vereniging.
 • Startersclinics: Tennistips voor nieuwe leden: de eerste dinsdagavond in april t/m oktober. Bij uitstek een moment om ook met andere nieuwe leden kennis te maken en wat af te  spreken.
 • Rommelpots: Je kunt alleen komen om met anderen te tennissen op maandagmiddag, dinsdagavond, donderdagmiddag, zaterdagochtend.

Hoe blijf je op de hoogte?
Communicatie binnen onze vereniging is heel belangrijk. We gebruiken naast mail en persoonlijk contact, deze communicatiemiddelen:

Nieuwsbrief: De eTema verschijnt elke 15e van de maand in je mailbox.
Websitewww.tvdematen.nl voor verenigingsnieuws, tennisevents, toernooien.
Instagram: tennisverenigingdematen 
Facebook: tennisverenigingdematen

Vrijwilligers
Samen zijn we de vereniging en iedereen werkt mee aan onze verenigingstaken. Alleen het bestuur en de commissieleden zijn hiervan vrijgesteld. De KNLTB leden zijn vrijwilliger en draaien per jaar drie of vier (als je competitie speelt) bardiensten. Als je geen bardiensten draait, kun je ze afkopen voor € 25,- per niet gedraaide bardienst. Voor vragen over je bardienst kun je terecht bij Dinie Unterhorst. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bardienst instructie: iedere 1e maandag van de maand is er iemand van het bestuur of de barcommissie in het clubhuis om uitleg te geven over de bardienst, tussen 19.00 en 20.00 uur.

Hoe zijn we georganiseerd?
We zijn een actieve vereniging met een negen persoons bestuur, bestaande uit een dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris, penningmeester, ledenadministratie) en vijf bestuursleden (afvaardiging Jeugdcommissie (JC), Public Relations (PRC), Commissie Baan en Onderhoud (CBO), Barcommissie, Toernooi en Competitie Commissie en een aparte Eventcommissie).  Het bestuur is er voor iedereen en heeft een goede teamspirit.

Tennislessen
Voor blijvend spelplezier adviseren wij je les te nemen. Dit bevordert uiteraard de kwaliteit van je spel, maar helpt ook blessures te voorkomen. Om het spel goed te leren is het belangrijk naast het lessen ook veel ‘vrij’ te spelen. Dit kun je doen met een speelmaatje of door mee te doen met de rommelpot. De tennislessen verzorgt Joost van der Marel, via   www.vandermarel.com, of een andere tennisleraar, onder regie van Joost.

Tennisevents
1. Clubkampioenschappen
Ieder jaar organiseren we begin juni onze gezellige Clubkampioenschappen voor alle leden (en tijdelijke leden) van onze vereniging. 

2. Toernooien
Jaarlijks organiseren we ook drie grote tennistoernooien voor iedereen die tennist. Een Jeugdtoernooi in juli, een Dubbeltoernooi 30 en 55+ in augustus en een Open toernooi voor singel- en dubbelspel in september. Altijd druk en reuze gezellig. Klik hier voor een sfeerimpressie

Ben je benieuwd welke toernooien er in Apeldoorn en omgeving allemaal zijn? Kijk dan op www.toernooi.nl.

3. Competitie
Veel leden van onze vereniging spelen tenniscompetitie. Als KNLTB lid heb je de keuze uit voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie, najaarscompetitie, dinsdag- en donderdagcompetitie, jeugdcompetitie en Tenniskids.

In de zomermaanden organiseren we onder andere de Hemelvaart fietstocht en nog veel meer. Voor meer informatie klik hier.

Jeugd
Wat doen we precies voor de jeugd? 
Voor onze jeugdleden organiseren wij ook regelmatig rommelpots. Je kunt dan alleen komen en speelt dan met andere jeugdleden van onze vereniging. Ook vaders en/of moeders zijn dan uiteraard welkom.

Verder kun je je opgeven om in het voorjaar en/of najaar mee te doen met een tenniscompetitie, waarbij je met je teamgenoten speelt tegen teams van andere tennisverenigingen uit Apeldoorn of omgeving. 

Ook organiseren wij voor onze jeugdleden (in verschillende leeftijdscategorieën) de Clubkampioenschappen. En jaarlijks in juli een eigen Jeugdtoernooi voor onze jeugdleden én die van andere verenigingen. Bij onze jeugdcommissie kun je terecht voor uitgebreidere jeugdinformatie.

  

Gedrag op de tennisbaan
Voor iedereen, dus zowel voor senioren, jeugdleden als niet-leden geldt dat je op ons park met begrip en wederzijds respect met elkaar omgaat.
Als je gaat tennissen is het goed te weten dat er een aantal ongeschreven regels zijn, waaraan iedereen zich houdt. Met een beetje goede wil voorkomen we daarmee irritaties. Hieronder enkele tips die het tennissen voor jezelf en anderen prettiger maakt:

 • We gaan eerlijk en transparant met elkaar om en iedereen is gelijk binnen onze vereniging.
 • Houd je aan het baanreserveringsregels en nu de coronaregels.
 • Vergeet de baan na het spelen niet te vegen, laat geen spullen achter en doe de baanverlichting uit direct na het spelen (via de bardienst of de installatie in de gang).
 • Steek geen baan over waar anderen spelen, zonder toestemming te vragen.
 • Roep niet onmiddellijk “bal over” als je bal naar een andere baan rolt.
 • Pak geen bal op de baan waar anderen spelen zonder het te overleggen.
 • Kijk goed als je een bal terugslaat die van een andere baan komt. Doe dit snel en zonder de andere spelers te storen.
 • Roep geen ongepaste woorden tijdens het spel als uiting van frustratie.

Statuten
Bij onze tennisvereniging is een aantal reglementen van kracht. Belangrijk is dat iedereen zich hieraan houdt.
De statuten, het huishoudelijk reglement, de notulen van de ALV zijn op aanvraag bij de secretaris verkrijgbaar. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Baanreservering

Graag aandacht voor het volgende. Het is niet toegestaan (wij kunnen dit niet afschermen in het reserveringssysteem) om 2 tijdvakken achter elkaar te reserveren. Zoals het nu is ingeregeld kun je minimaal 5 kwartier spelen maar veelal 1.5 uur. Als de baan waarop je speelt niet is “afgehangen/gereserveerd” kun je uiteraard gewoon doorspelen.

Lees meer

Bedankt. Wij zorgen nu voor jou!

Tennismaatjes van De Maten zorgen voor de zorgmaatjes in Apeldoorn!

Als zorgmedewerker in Apeldoorn (ziekenhuis, verpleegtehuis, thuiszorg) kun je drie maanden gratis tennissen als dank voor alle zorg. Je hebt vorig jaar en de afgelopen maanden een geweldige zorgprestatie geleverd en daar willen we je graag voor bedanken.

Lees meer

OldStar tennis: vrijwilligers gezocht!

Het doel van OldStars (het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel) is om ouderen (55+) in beweging te houden of te krijgen en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars tennis wordt een aangepaste spelvorm aangeboden voor tennis op latere leeftijd. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan. Deelname voor iedereen met of zonder tenniservaring.

Lees meer

Van de jeugdcommissie

Ook de jeugd heeft afgelopen tijd weer veel en leuk getennist! 

ATK
Tot onze trots hebben jeugdleden meegedaan met het ATK. Twee jeugdleden zijn kampioen geworden en willen wij via deze weg nogmaals in het zonnetje zetten Dilay Ata werd tweede in de DE3 en won het onderdeel in de DE5, van harte gefeliciteerd! Kai Arnold is ATK kampioen geworden in de HE5. 

Lees meer

Hypothekertoernooi 2020

Lang was het onzeker of wij ons Hypothekertoernooi dit jaar wel konden organiseren. Maar uiteindelijk mocht het dan toch. Het was wel spannend in verband met corona hoe het allemaal zou gaan verlopen. 
Met 191 deelnemers hadden we een mooie inschrijving. Er zijn veel spannende partijen gespeeld. Helaas waren er ook uitvallers door blessures. 

Lees meer

Zijn je persoonsgegevens nog actueel?

In verband met Corona kan het afhangbord niet gebruikt worden en maken we nu gebruik van het digitale reserveringssysteem via onze website. Alle leden hebben aan de hand van hun e-mailadres een inlogcode ontvangen voor het reserveringssysteem. Nu blijkt dat niet alle e-mailadressen in onze ledenadministratie juist zijn. Mocht je zijn verhuisd, een nieuw telefoonnummer of ander mailadres hebben, willen wij je verzoeken een mail te sturen met de juiste gegevens naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Alvast bedankt! 

Online een baan reserveren, hoe doe ik dat?

Vanaf heden gaat het reserveren van een tennisbaan (gravel- of smashcourt) bij onze vereniging online via onze website. 

Jeugd en senioren reserveren altijd een tennisbaan voordat ze de baan op gaan en dat hoeft geen 24 uur meer van te voren. Dit is één van de richtlijnen van het RIVM en de KNLTB en daar houden wij ons als vereniging aan. Lees hier het vorige Coronabericht, met alle overige informatie.

Lees meer

Inschrijfformulier Vrienden van De Maten

Vrienden van Tennisvereniging De Maten

Inschrijfformulier 2020

Het emailadres wordt gebruikt om berichten van Tennisvereniging De Maten te kunnen sturen. Onder meer de digitale nieuwsbrief (eTema), algemene berichten en bardienstmeldingen vallen daar onder.
(bedrag wordt niet vermeld op Vriendenbord en website)
De jaarlijkse bijdrage geldt voor minimaal 1 jaar en loopt tot 31 december van het jaar. Jaarlijks kun je besluiten je bijdrage te stoppen.

Beëindiging van je bijdrage kan plaatsvinden door (schriftelijke) opzegging.
Deze opzegging moet uiterlijk op 1 december door de Secretaris / Penningmeester van de vrienden van Tennisvereniging De Maten zijn ontvangen.
Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door van jouw bijdrage een periodieke gift te maken (minimaal 5 jaar), is de bijdrage ook fiscaal gunstig.
Hiertoe moet je een overeenkomst in vullen en laten ondertekenen door onze penningmeester. Op verzoek sturen wij je deze graag toe.

Competitie deelname

Informatie over deelname aan Tenniskids of junioren competitie:

 • Jeugdleden schrijven in als individu. Teams worden door de jeugd commissie in overleg met trainer Joost samengesteld, wensen voor teams zullen hierin meegenomen worden.
 • Jeugdleden die competitie voor T.V. de Maten willen spelen moeten lid zijn van de vereniging en ingeschreven zijn bij de KNLTB.
 • Deelname is voor T.V. de Maten-jeugd gratis, maar de inschrijving is niet vrijblijvend. Voor Tenniskids groen en de juniorencompetitie geldt dat er minimaal 4 spelers per speeldag opgesteld moeten worden. Afmelding voor een wedstrijd dient ruim op tijd plaats te vinden, zodat er nog tijd is om een invaller te regelen. Er kan wel een vergoeding gevraagd worden voor het beschikbaar stellen van de ballen.
 • Wanneer kinderen worden ingeschreven gaan wij er van uit dat ze ook daadwerkelijk alle dagen kunnen spelen. Als iemand niet alle dagen beschikbaar is, willen jullie dit dan aangeven bij de inschrijving. Dan kunnen wij hier met de teamsamenstelling rekening mee houden.
 • Per team wordt er een teamcaptain aangesteld. Deze teamcaptain is het aanspreekpunt voor de jeugd commissie. Van de teamcaptain wordt o.a. verwacht dat zij de andere teamleden op de hoogte houden van de te spelen wedstrijden en bij de groene en junioren competitie dat zij een speelschema maken en de uitslagen van thuiswedstrijden digitaal invullen.
 • Van elk team wordt verwacht dat bij thuiswedstrijden minimaal 2 ouders bij de thuiswedstrijden aanwezig zijn. Behalve het aanmoedigen van de kinderen wordt gevraagd om te ondersteunen bij de organisatie rondom de competitie.     
 • Elk competitie spelend kind krijgt een shirt van T.V. de Maten in bruikleen (borg 15,-). Het shirt blijft eigendom van T.V. de Maten en wordt na het beëindigen van het competitie spelen weer ingeleverd. Het is de bedoeling dat de shirts worden gedragen tijdens de competitiewedstrijden. Eventuele aanvullende kleding, zoals een vest, broekje of rokje kunnen zelf worden aangeschaft

Vind je het leuk om ervaring op te doen met het spelen van wedstrijdjes schrijf je dan in voor de Tenniskids competitie rood of oranje. Ben je een meer ervaren speler schrijf je dan in voor de groene of junioren competitie. Weet je niet precies welke competitie het beste bij jou past vraag het dan aan je trainer of neem contact met ons op.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jeugdcommissie T.V. de Maten.

 

Van de voorzitter: Apeldoorner Joost beste tennisleraar van 2019!!!

Dat is de titel van het krantenartikel zaterdagochtend met een profielfoto van Joost. Het is hem gelukt! Onze eigen Joost is vrijdag 11 oktober tijdens het Nationaal Trainerscongres in Nieuwegein door de KNLTB en de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren uitgeroepen tot Tennisleraar van het jaar 2019! In het bijzijn van zo’n 1.000 andere tennisleraren, zijn twee tegenstanders, Jos Brekelmans en ondergetekende, namens het bestuur van onze mooie vereniging.

Veel kwaliteiten
Voor Joost de kers op de taart. 40 jaar trouwe dienst, die met veel kennis en enthousiasme jou het tennisspel leert, een verbinder in Apeldoorn is, tussen verenigingen, leerlingen en tennisleraren. Joost die naast tennisles ook andere rollen binnen de club vervult én altijd met plezier zijn kennis overbrengt.  “Ik heb veel tennissers getraind en ik help iedereen graag verder. Van jong tot oud en op ieder niveau. Ik ben altijd gedreven om ze een stapje verder te brengen’, citeer ik Joost in het krantenartikel.”

Lees meer

Joost van der Marel gekozen als tennisleraar van 2019

Onze tennisleraar Joost van der Marel is verkozen tot tennisleraar van 2019.

Vrijdag 11 oktober, tijdens het Nationaal Trainerscongres in Nieuwegein door de KNLTB en de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren, is Joost uitgeroepen tot Tennisleraar van het jaar 2019!
Deze knappe, maar o zo verdiende, uitverkiezing kwam tot stand door een nominate uit meer dan 1000 aangesloten tennisleraren.

De jeugcommissie, bij monde van Dianne Braafhart  schreef het volgende:

Wat stoer: onze trainer is genomineerd voor coach van het jaar.
Zo stoer dat we allemaal gingen duimen dat Joost de prijs zou winnen.
Vet stoer dat hij deze prijs gewonnen heeft, gewonnen van alle andere tennisleraren van heeeeel Nederland.
Nog stoerder is dat wij kunnen zeggen dat we les hebben van de beste, leukste, enthousiaste, vrolijkste leraar van heel Nederland :)

Lees meer

Van de voorzitter: Nieuwe ontmoetingen!

Wat was het een gezellige Meet & Greet 30 maart, met veel publiek, tennis op gravel, rolstoeltennis van Pieter Moors, tennistips voor de kleinsten van Yudu Zeng, tennistips voor de senioren van Joost, en Joost achter de microfoon voor de prijsuitreiking van de Joost van der Marel Wintermix. Dank je wel: Ronald Gougon, Dave Homan, Peter Krist, John Noija voor de gezellige winteractiviteiten en deze originele afsluiting van het winterseizoen. Mooie ontmoetingen, sport verbroedert en levert gezellige tennismomenten op. Bekijk hier de foto's van deze mooie dag.

Lees meer

Persbericht: Joost van der Marel 40 jaar bij De Maten

Onze clubtrainer Joost van der Marel heeft dit jaar zijn 60ste verjaardag mogen vieren. Een bijzondere leeftijd, een bijzondere man met passie èn een bijzonder voorrecht voor Tennisvereniging De Maten om hem al 40 jaar als tennisleraar te hebben! Zo bijzonder, dus absoluut terecht een mooi artikel over hem in de Stentor!

Lees meer

Van de voorzitter: voorjaar, lente, gravel!

Nog even en we zijn klaar voor het voorjaar. De mannen van het Baanonderhoud zijn al weken druk met de banen. Het gravel lonkt en na de zon is ook de regen van belang voor een goede ondergrond van het gravel. Met een beetje geluk kunnen we binnenkort de gravelbanen op. Succes mannen met de bekende laatste loodjes en heel veel dank voor de grote klus die jullie samen geklaard hebben!

Lees meer

Belangrijke veranderingen bar(diensten)

Naar aanleiding van de ALV zullen er een aantal belangrijke veranderingen worden doorgevoerd m.b.t. bardiensten. Er zijn wijzigingen bij het inplannen van bardiensten op de zaterdag-en zondagmiddag, veranderende bartijden in de winterperiode en we gaan helemaal over op digitaal betalen (pin of KNLTB-pas). Contante betaling is niet meer mogelijk. Lees gauw verder en zorg dat je op de hoogte bent van de veranderingen!

Lees meer

Van de voorzitter: 2019....Welkom!

We zijn er bijna klaar voor. We kunnen terugkijken op een geweldig 2018. Een jaar waarin we ons 40 jarig jubileum met glans gevierd hebben. Het jaar waarin we succesvol host waren voor de Internationale Rolstoeltennissers en waar het damesteam onder leiding van Diede de Groot zilver pakte bij De Maten. En met drie succesvolle toernooi-events plus een volle activiteitenagenda, kunnen we met trots terugkijken op een fantastisch Jubileumjaar. ‘Net even anders’ hebben we dat SAMEN gefikst!

In 2018 was Kiki Bertens boegbeeld voor de Nederlandse tennissport. Voor ons is zij absoluut ‘Sportvrouw van het jaar’ en wij wensen haar in Australië de komende tijd heel veel succes. Onze Yudu Zeng uit China draait al weer een paar maanden mee bij De Maten en ik hoop haar binnenkort te ontmoeten. Allemaal mooie mensen die de tennissport in Nederland weer meer glans geven.

Lees meer

December: maand van bedankjes en cadeautjes!

De donkere dagen voor kerst, koud, nat, vorst, maar binnen lekker warm en gezellig rond de kerstboom en de haard. Zo is het, we zijn aan het aftellen en maken ons op voor misschien wel de mooiste tijd van het jaar? Ook ons clubhuis is heel gezellig in kerstsfeer gebracht, met dank aan Leidy, Janny en Ronald.

Bedankt….
‘De mooiste tijd van het jaar’ heb ik samen met Peter de afgelopen maanden mogen beleven aan de andere kant van de wereld. Iets wat altijd al op onze bucketlist stond. Het dagelijks bestuur van de Maten kreeg tijdelijk versterking van Jos Brekelmans en hij heeft samen met Jolanda, Bob en Leo de laatste maanden van het jaar opgepakt. Denk aan jaarafsluiting, vacature-invulling, begroting 2019 enzovoort. We hebben al weer bijgepraat en ik wil Jos bedanken voor zijn inbreng en Bob voor het extra voorzitten van de bestuursvergaderingen en het voorwoord van eerdere eTema’s. Heerlijk gevoel dat je er na een goede voorbereiding een tijdje tussenuit kunt, terwijl de zaken gewoon doorgaan.

Lees meer

Kerstgroen doneren

Voor de aankleding van ons clubhuis en het maken van kerstkransen, kerststukjes etc. hebben wij veel kerstgroen nodig.

Het gaat dan vooral om:

 • Takken met bladeren van de Taxus
 • Takken van alle soorten coniferen
 • Takken van de grijze den

We willen jullie vragen om je kerstgroen naast het speelhuisje bij de tafeltennistafel op het tennispark te deponeren.

Alvast hartelijk dank voor jullie bijdrage!

Namens de Bar- en recreatiecommissie

van de secretaris : terugblik en vooruit kijken

We kunnen terugkijken op een geslaagd Daka Open toernooi afgelopen september. Hoewel we dit jaar niet mogen klagen over het weer, viel het bij DAKA open helaas wel een beetje tegen. Jaren van mooi weer bij dit belangrijke toernooi maar helaas dit jaar niet. Toch was het wederom een geslaagd toernooi. Inmiddels zijn we gestart met de Joost van der Marel Wintermix en tot nu toe hebben we daar mooi najaarsweer bij. 

Het einde van het jaar nadert alweer, dus mogen we ons weer opmaken voor de oliebollenactie, verderop lees je daar meer over én natuurlijk de vrijwilligeravond. Vrijdag bieden we de vrijwilligers een gezellige avond als dank voor hun inzet in het afgelopen jaar.  De organisatie is in handen van de mannen van het CBO met ondersteuning van Ronald Gougon, Henk Noppert en Leidy Meuleman. Dat belooft weer een gezellig avond te worden!

Lees meer

Privacyverklaring

Privacyverklaring
Dit is de privacyverklaring van Tennisvereniging De Maten, gevestigd te Ambachtsveld 3, 7327 AZ in Apeldoorn, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 40101346.  

Bewust of onbewust deel je persoonsgegevens met ons. Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in deze verklaring uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Heb je vragen over deze verklaring, stel deze gerust per e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe werken we?
In onderstaande tabel kun je snel en eenvoudig terugvinden met welk doel we welke persoonsgegevens van jouw verzamelen, welke verwerking er plaatsvindt, welke bewaartermijn we hanteren en welke derden deze persoonsgegevens eventueel van ons ontvangen.

Oftewel: in de tabel kun je nalezen waarom we persoonsgegevens opvragen, welke gegevens dat zijn, wat we met die gegevens doen, hoe lang we deze bewaren en aan welke instanties jouw gegevens worden doorgegeven.

Doel
Welke persoonsgegevens
AVG-grondslag
Bewaartermijn
Opmerking(en)
Aanmelding als lid / het uitvoeren van de lidmaatschaps-overeenkomst
·  Voorletters
·  Voornaam
·  Achternaam
·  Adres
·  Geboortedatum
·  Telefoonnummer
·  E-mail adres
·  Bankrekeningnummer
·  Inschrijvingsdatum
·  Categorie
·  Bondsnummer
Het lidmaatschap
Als je lid wordt,  gedurende de looptijd van de overeenkomst.
Als je geen lid wordt, worden jouw gegevens verwijderd binnen zes maanden
KNLTB
Administratie / incasso
·  Voorletters
·  Voornaam
·  Achternaam
·  Adres
·  Geboortedatum
·  Telefoonnummer
·  E-mail adres
·  Bankrekeningnummer
·  Inschrijvingsdatum
·  Categorie
·  Bondsnummer
Het lidmaatschap
Gedurende de looptijd van de overeenkomst en tot 2 jaar daarna. Daarna alleen in de financiële administratie voor zeven jaar
NVT
Versturen digitale berichten, waaronder nieuwsbrief
·  Voornaam
·  Achternaam
·  E-mailadres
Het lidmaatschap
Zolang men aangemeld is
Betreft verzending van vereniging
gerelateerde info
Doorsturen berichten van derden
·  Voornaam
·  Achternaam
·  Adres, pc, woonplaats
·  Telefoonnummer
·  E-mailadres
Toestemming betrokkene (lid vereniging), tenzij er sprake is van een wettelijke verplichting
Zolang men aangemeld is
Betreft info van KNLTB en andere sportverenigingen
Voor sociale activiteiten gerelateerd aan de vereniging (feest, toernooi, jubileum etc.)
·  Voornaam
·  Achternaam
·  Adres, pc, woonplaats
·  Telefoonnummer
·  E-mailadres
Toestemming betrokkene (lid of voormalig lid vereniging)
Zolang toestemming hiervoor niet is ingetrokken
 


Jouw rechten
Je hebt het recht inzage te krijgen in jouw persoonsgegevens en om jouw gegevens te laten aanvullen, rectificeren, verwijderen of om de verwerking van jouw gegevens te beperken. Er zijn geen vormvereisten aan dergelijke verzoeken verbonden, uitgezonderd dat je je als betrokkene moet identificeren. Bij verwijdering van jouw gegevens zullen wij deze verwijdering doorgeven aan andere organisaties die de betreffende gegevens van jou hebben ontvangen. 

Beveiliging persoonsgegevens
Als vereniging treffen wij passende maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang, publicatie en onrechtmatige verwerking. Zo zorgen wij ervoor dat alleen bevoegde personen toegang hebben tot jouw gegevens, en slechts voor zover deze toegang noodzakelijk is voor die specifieke verenigingsactiviteiten waarmee deze personen zijn belast. De vereniging hanteert hierbij het zogeheten ‘need to know’-principe.

Minderjarigen
Als je minderjarig bent en je als lid wilt aanmelden, moet je hiervoor de toestemming overleggen van jouw ouder(s) of voogd.

Links naar andere websites
De website van onze vereniging kan links naar websites van derden bevatten. Deze privacyverklaring is enkel van toepassing op de website(s) van onze vereniging. Websites van derden kunnen hun eigen privacybeleid en –verklaring hanteren. Geadviseerd wordt om voor het gebruik van andere websites altijd de privacyverklaring van die websites te raadplegen.

Wijziging van het privacybeleid
Wij passen ons privacybeleid van tijd tot tijd aan om deze up-to-date te houden. Op de website(s) zal steeds de meest recente versie van onze privacyverklaring zijn opgenomen. Geadviseerd wordt om met enige regelmaat de privacyverklaring te raadplegen. Bij ingrijpende veranderingen zullen wij je per e-mail, nieuwsbrief en/of e-mail informeren.

Contactgegevens
Als je vragen hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens of ons wilt benaderen over jouw rechten, kun je contact opnemen met:

Secretaris Tennisvereniging De Maten
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Intrekken toestemming, bezwaar of klacht over de verwerking van jouw persoonsgegevens
Je hebt altijd het recht jouw gegeven toestemming voor verwerking van jouw persoonsgegevens weer in te trekken. Ook heb je het recht bezwaar te maken tegen een verwerking, mits jouw bezwaren jouw specifieke situatie betreffen en niet van algemene of principiële aard zijn. Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je een klacht hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de AVG heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over de verwerking van jouw persoonsgegevens door onze vereniging. Je kunt hiervoor contact opnemen met de AP.

Alleen pinnen/KNLTB-pas in december

Geen cashgeld meer mogelijk in de maand december

We draaien nu al een paar jaar met de nieuwe kassa waarbij het mogelijk is met cash, pin- of KNLTB pas te betalen. Onze ervaring is zeer positief en beter dan verwacht. Inmiddels wordt 61% van alle transacties met de pin- of KNLTB pas afgerekend en dat is iedere maand groeiend. Hieruit kunnen we concluderen dat pinbetalingen ook bij Tennisvereniging De Maten zo langzamer hand als normaal wordt ervaren.

In de periode dat Joost op vakantie is (de maand december) zal er (zoals al enige jaren het geval is) geen cash betalingen kunnen plaatsvinden en kunnen consumpties alleen per pin of KNLTB pas worden uitgevoerd. Houd hier rekening mee als je wilt gaan spelen en wat drinken na afloop.

Lees meer

Inplannen bardiensten

Zoals jullie wel weten draaien we met z’n allen 2, 3 of 4 bardiensten per jaar. De bardiensten zijn bedoeld om de bar tijdens het tennissen open te kunnen houden en iedereen van een drankje te voorzien.

Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle leden. Dit jaar is gebleken dat er vooral in de avonden vaak geen bardienst aanwezig was. Onze bardienstplanner (Bert Meulemans) is daarom begonnen om die mensen die nog geen of weinig bardiensten hebben gedraaid te benaderen. Dat heeft er toe geleid dat een groot aantal van de nog openstaande bardiensten in oktober alsnog zijn ingevuld. Dat is fijn om te zien en voor november zijn er nog een aantal plekken open waarop nog een bardienst kan worden ingepland.

Voor het volgend jaar willen we jullie attenderen op de eerder gemaakte afspraak om zo veel mogelijk in elk kwartaal een bardienst te plannen. 

Lees meer