Van de jeugd(commissie): Joost in het zonnetje

Joost
Wat stoer: onze trainer is genomineerd voor coach van het jaar.
Zo stoer dat we allemaal gingen duimen dat Joost de prijs zou winnen.

Vet stoer dat hij deze prijs gewonnen heeft, gewonnen van alle andere tennisleraren van heeeeel Nederland.
Nog stoerder is dat wij kunnen zeggen dat we les hebben van de beste, leukste, enthousiaste, vrolijkste leraar van heel Nederland :)
 

Lees meer

Van de voorzitter: Apeldoorner Joost beste tennisleraar van 2019!!!

Dat is de titel van het krantenartikel zaterdagochtend met een profielfoto van Joost. Het is hem gelukt! Onze eigen Joost is vrijdag 11 oktober tijdens het Nationaal Trainerscongres in Nieuwegein door de KNLTB en de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren uitgeroepen tot Tennisleraar van het jaar 2019! In het bijzijn van zo’n 1.000 andere tennisleraren, zijn twee tegenstanders, Jos Brekelmans en ondergetekende, namens het bestuur van onze mooie vereniging.

Veel kwaliteiten
Voor Joost de kers op de taart. 40 jaar trouwe dienst, die met veel kennis en enthousiasme jou het tennisspel leert, een verbinder in Apeldoorn is, tussen verenigingen, leerlingen en tennisleraren. Joost die naast tennisles ook andere rollen binnen de club vervult én altijd met plezier zijn kennis overbrengt.  “Ik heb veel tennissers getraind en ik help iedereen graag verder. Van jong tot oud en op ieder niveau. Ik ben altijd gedreven om ze een stapje verder te brengen’, citeer ik Joost in het krantenartikel.”

Lees meer

Joost van der Marel gekozen als tennisleraar van 2019

Onze tennisleraar Joost van der Marel is verkozen tot tennisleraar van 2019.

Vrijdag 11 oktober, tijdens het Nationaal Trainerscongres in Nieuwegein door de KNLTB en de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren, is Joost uitgeroepen tot Tennisleraar van het jaar 2019!
Deze knappe, maar o zo verdiende, uitverkiezing kwam tot stand door een nominate uit meer dan 1000 aangesloten tennisleraren.

De jeugcommissie, bij monde van Dianne Braafhart  schreef het volgende:

Wat stoer: onze trainer is genomineerd voor coach van het jaar.
Zo stoer dat we allemaal gingen duimen dat Joost de prijs zou winnen.
Vet stoer dat hij deze prijs gewonnen heeft, gewonnen van alle andere tennisleraren van heeeeel Nederland.
Nog stoerder is dat wij kunnen zeggen dat we les hebben van de beste, leukste, enthousiaste, vrolijkste leraar van heel Nederland :)

Lees meer

Van de voorzitter: nazomerse tennisactiviteiten!

Tennis verbroedert en verbindt. Dat hebben we de laatste weken gezien bij de zomerse toernooien en niet te vergeten bij de Apeldoornse Tennis Kampioenschappen. Van alle verenigingen speelden fantatieke spelers mee en alle verenigingen hebben hun banen en vrijwilligers beschikbaar gesteld. Na prachtige voorrondes, waaronder bij De Maten, hebben de tennissers zich opgewarmd voor de grote finale bij Vego.

Mooie wedstrijden, nazomerse spanning, af en toe een bui, maar vooral veel kleurrijk tennisspel onder de heldere ledverlichting. De Maten heeft zich natuurlijk onder leiding van Rene van Amsterdam (CCT) als gastheer opgesteld en de voorrondes hebben ons veel opgeleverd. Onder meer 18 finalisten! Een geweldige prestatie vanuit alle categorieën. Daar zijn we super trots op!!

Lees meer

Van de voorzitter: lekker zomeren!

Met inmiddels 75 nieuwe leden hebben we de laatste tijd veel nieuwe mensen ontmoet bij De Maten. Welkom! Ik hoop dat jullie hier een hele fijne tijd beleven en veel mensen leren kennen om het mooie tennisspel te spelen. De eerstvolgende tennisclinic is dinsdag 3 september, noteer die vast in je agenda.

Welkom!
Met meerdere nieuwe sponsoren zijn we een jarenlange samenwerking aangegaan. Welkom nieuwe sponsoren! Giant Store van Hest (Giant toernooi), Stegeman audio, tv, witgoed (nieuw contract), Carwash Kleiboer Zutphensestraat (reclamebord), Hellodruk (10 scoreborden), fijn dat jullie onze vereniging een warm hart toe dragen. Wij hopen dat onze leden de weg naar jullie spoedig weten te vinden.

Lees meer

Sponsor aan het woord: HelloDruk

Ons Hypothekertoernooi kreeg dit jaar nog een extra mooie uitstraling, doordat ons park verfraaid werd met 10 mooie scoreborden op onze tennisbanen. We ontvingen enthousiaste reacties van deelnemers en bezoekers en dat is natuurlijk altijd leuk! Maar wie is nu eigenlijk de sponsor die verantwoordelijk is voor de moderne aankleding? Aan de hand van een vijftal vragen, stelt Rik de Jonge, directeur van o.a. HelloDruk, zichzelf en zijn bedrijven graag voor.

Lees meer

Probleem inplannen bardiensten opgelost

Bericht van het Bestuur

Beste leden van Tennisvereniging De Maten,

Het probleem met het inplannen van bardiensten is opgelost.
Oorzaak van het probleem lag bij de provider waar onze website draait.
Bij de verhuizing van de website van de oude - naar de nieuwe server was niet alle software meegenomen.
Dat is nu alsnog gebeurd zodat de bardienstplanner weer als vanouds werkt.

Bedankt voor jullie begrip!

Terugblik Toet Jeugdtoernooi

Verhitte gezichten tijdens de Clubkampioenschappen en tijdens het Open Toet jeugdtoernooi door de warmte en de spannende wedstrijden.  Wat hebben ze goed en lekker getennist met en tegen elkaar.  Tijdens het Toet toernooi waren we blij met de vele deelnemers ook van andere clubs in de verschillende jeugdclasses. 

Naast de zinderende wedstrijden was er ook tijd voor een dip in het zwembad, een watergevecht met ballonnen en even tot rust komen met een lekker ijsje.
Door het prachtige weer werden de starttijden wat verlaat, maar dit zorgde met medewerking van de ouders voor geen enkel probleem. De parasols naast de baan zorgden voor wat schaduw tijdens de wissel en de waterspons voor wat natte verfrissing want het was echt warm! 

Lees meer

van de voorzitter: Zomeren....!

De zomer is een internationale periode van zomersporten á la Roland Garros, Wimbledon, Tour de France, WK damesvoetbal, Nijmeegse Vierdaagse en zeker van prachtig zomertennis op de parken in Nederland, Apeldoorn en natuurlijk bij De Maten. De tijd van zomeren is aangebroken…. om daarna weer fit te zijn voor deel 2 van het tennisseizoen.

Lees meer

Teamindeling najaarscompetitie 2019

Vanaf 13 september wordt de najaarscompetitie voor senioren op vrijdagavond, zaterdag en zondag gespeeld. De junioren (10-14 jr), (11 - 17 jaar) en groene competitie begint ook op 14 september. De rode en oranje competitie wordt op zondag gespeeld en begint op 8 september. De indeling bij de KNLTB is inmiddels bekend. Voor elk team is er een hyperlink aangemaakt naar de betreffende poule-indeling. Zo kun je gemakkelijk en snel de resultaten van jouw team bekijken!

Lees meer

Zomers ... van de voorzitter

De zomer is een periode van korte luchtige berichtjes. Dus dit keer enkele 'Wist je datjes’ als voorwoord in de zomer eTema van De Maten.

WIST JE DAT.....

  • We dit jaar 4 kampioenen tellen bij de voorjaarscompetitie! En bij de Jeugd is Oranje 2 kampioen! Gefeliciteerd Matenaren, een geweldige prestatie!
  • Deze kampioenen feestelijk worden gehuldigd op de zaterdag van de Pouw Clubkampioenschappen: 22 juni!
  • Over Clubkampioenschappen gesproken: 'Chicken en Chips' zaterdag op het menu staat! Klik hier voor meer infomatie.
  • Witte tenniskleding helemaal in is bij de Clubkampioenschappen, vooral helder wit!
  • Zondag bij de finaledag van de Clubkampioenschappen een Aanmoedingsprijs wordt uitgereikt aan een meisje en jongen van Groen!               
  • Ons Zomertoernooi ‘De Hypotheker’ kleurrijk in beeld is gebracht met boegbeeld Robert Amade, de grondlegger van de Hypotheker! Klik hier voor meer infomatie.

Lees meer

KWF - Samenloop voor Hoop

Samen loop voor hoop - Team OGO

Samen met tennissers van onder andere Tepci en De Sprenkelaar zetten tennissers van Tennisvereniging De Maten zich in voor de KWF-actie "Samenloop voor Hoop".
Een 24-uurs wandelestafette waar wij op een sportieve manier vorm aan geven op 29 en 30 juni.
Ook tijdens een tenniswedstrijd geldt: Opgeven is geen optie. Dit is tevens de link naar onze teamnaam OGO. Wij streven ernaar om met deze bijzondere actie een mooi bedrag binnen te halen voor het KWF.

Alle donaties zijn welkom! Dit kan via de donatiebox op de bar in ons clubhuis of via bijgaande link. Alvast dank namens team OGO!

https://acties.samenloopvoorhoop.nl/ogo?fbclid=IwAR0qMQw3woJrfRzwANEs906CjocOzGL1sBkHcWZx4psnO-aVFlsCcyrMhcE

Tepci Meet & Greet

Doe je mee aan de Meet & Greet op dinsdag 9 juli bij Tepci in het Orderbos?

Een gezellige uitwisseling voor beginners en zij die al wat langer spelen. Er wordt gespeeld volgens het rommelpot systeem. Niveau ongeveer 7 t/m 9.
De inloop is vanaf 18:30 uur en we beginnen om 19:00 uur. Opgeven via inschrijfformulier in het clubhuis of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer

Van de jeugdcommissie

Oranje 2 is kampioen geworden!
De toppers die op woensdag bij Joost trainen hebben laten zien dat zij de allerbeste zijn uit hun categorie. Luuk Huiskamp, Lorena Pop en Rosalie Bosch van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!

Aan al onze andere toppers is ook gedacht!
Hierbij introduceren wij voor onze minimaatjes een onwijs leuke speelhoek waarbij er lekker gekleurd, gebouwd en getennist kan worden!

Lees meer

Van de voorzitter: samen tennissen met plezier!

Meestal sluit ik af met ons nieuwe motto, maar we zijn zo lekker bezig, dat ik ermee begin! ‘Samen tennissen met plezier’, dat doen we maar wat graag met alle kids, jeugd- en seniorenleden. Nu we dik in het voorjaar zitten, zijn we volop actief. Op en langs de baan. Volle bak bij de competities en alle banen bezet door de weeks. Een groene horizon van prachtige volle bomen strekt zich uit langs ons park. Wat een heerlijk lentegevoel!

Lees meer

Sporters gezocht voor de zomerpas!

Speel jij voetbal, handbal, volleybal of hockey en ligt deze sport van de zomer stil? Kom dan bij ons tennissen met de Zomerpas. Onbeperkt tennissen drie (aaneengesloten) maanden naar keuze! Je betaalt per maand € 15,- en in de maanden juni, juli en augustus betaal je € 20,- per maand. (Met een zomerpas ben je geen KNLTB-lid, speel je geen toernooien en competitie. Wél kun je meedoen aan de eigen tennisactiviteiten van onze vereniging: Clubkampioenschappen, Startersclinics. Op vertoon van je verenigingspas kun je als sporter een Zomerpas bestellen.

Lees meer

Clubkorting Libéma Open 2019

Dit jaar is onze vereniging partner geworden van het enige gras tennis toernooi van Nederland: Libema Open in Rosmalen. Dit toernooi staat bekend om zijn intieme sfeer en uitstekende ambiance, dat gecombineerd wordt met toptennis van het allerhoogste niveau. Ook dit jaar komen er weer veel aansprekende ATP-spelers en WTA-speelsters naar het toernooi! Houd de website in de gaten voor de laatste updates. Via onderstaande link en speciale code krijgen onze leden €5,- korting bij het bestellen van entreekaarten: www.libema-open.nl/clubactie. Code: matent-lo19
Per verkochte entreekaart ontvangt de club €5,- en €10,- per verkochte VIP-kaart! Dus drie vliegen in één klap; een mooi sfeervol en sportief uitje, korting op je toegangskasrt èn je eigen club helpen! 

Lees meer

Van de BRC: Bardiensten in april, mei en juni

In de maanden april, mei en juni zijn de bardiensten in de avonden nog onder bezet. Dat is jammer, want juist dan wordt er veel getennist en is de aanwezigheid van de bardienst van groot belang. Na een gezellig potje tennis is het goed toeven in ons leuke clubhuis. De aanwezigheid van de bardienst levert een sfeer verhogende bijdrage. De actieve leden laten zich graag verwennen en daar kan jij als bardienst in voorzien. Een lekker Lentebokje met een glimlach getapt en geserveerd nodigt uit tot een tweede en misschien wel derde biertje. Allemaal inkomsten voor de vereniging! Dus wat let je en plan je bardienst in op deze gezellige avonden. Vooral op de woensdagavond tijdens de zomeravondcompetitie zijn we op zoek naar jou!

Lees meer

Verlenging sponsorcontract Radio en TV Stegeman

Enige jaren geleden heeft Radio en TV Stegeman bij monde van de directeur/eigenaar Ton Woudt onze vereniging gesponsord met het faciliteren van de geluidsinstallatie. Deze week vonden wij hen voor een periode van 3 jaar bereid het reclamebord weer te sponsoren. Wij zijn ze daar zeer erkentelijk voor. Ben jij al wel eens in hun prachtige zaak aan de Schuttersweggeweest? Nee, gauw doen want het is zeer de moeite waard. Al jaren leveren zij een uitgebreid assortiment kwaliteitsmerken audio, video en witgoed. De liefde voor hun product proef je in het assortiment en hun advies. Samen met jou kijken zij naar uw wensen en de mogelijkheden en verlenen zij de bijbehorende service. Voor een 1e indruk ga naar www.rtvstegeman.nl of bekijk de sponsorpagina.

Lees meer

Van de voorzitter: Nieuwe ontmoetingen!

Wat was het een gezellige Meet & Greet 30 maart, met veel publiek, tennis op gravel, rolstoeltennis van Pieter Moors, tennistips voor de kleinsten van Yudu Zeng, tennistips voor de senioren van Joost, en Joost achter de microfoon voor de prijsuitreiking van de Joost van der Marel Wintermix. Dank je wel: Ronald Gougon, Dave Homan, Peter Krist, John Noija voor de gezellige winteractiviteiten en deze originele afsluiting van het winterseizoen. Mooie ontmoetingen, sport verbroedert en levert gezellige tennismomenten op. Bekijk hier de foto's van deze mooie dag.

Lees meer

Persbericht: Joost van der Marel 40 jaar bij De Maten

Onze clubtrainer Joost van der Marel heeft dit jaar zijn 60ste verjaardag mogen vieren. Een bijzondere leeftijd, een bijzondere man met passie èn een bijzonder voorrecht voor Tennisvereniging De Maten om hem al 40 jaar als tennisleraar te hebben! Zo bijzonder, dus absoluut terecht een mooi artikel over hem in de Stentor!

Lees meer

Van de voorzitter: voorjaar, lente, gravel!

Nog even en we zijn klaar voor het voorjaar. De mannen van het Baanonderhoud zijn al weken druk met de banen. Het gravel lonkt en na de zon is ook de regen van belang voor een goede ondergrond van het gravel. Met een beetje geluk kunnen we binnenkort de gravelbanen op. Succes mannen met de bekende laatste loodjes en heel veel dank voor de grote klus die jullie samen geklaard hebben!

Lees meer

Belangrijke veranderingen bar(diensten)

Naar aanleiding van de ALV zullen er een aantal belangrijke veranderingen worden doorgevoerd m.b.t. bardiensten. Er zijn wijzigingen bij het inplannen van bardiensten op de zaterdag-en zondagmiddag, veranderende bartijden in de winterperiode en we gaan helemaal over op digitaal betalen (pin of KNLTB-pas). Contante betaling is niet meer mogelijk. Lees gauw verder en zorg dat je op de hoogte bent van de veranderingen!

Lees meer

Van de Voorzitter: Nieuw elan!

Het eerst lustrum van het bestuur zit erop! Wat gaat de tijd snel, ik zie me nog aan tafel zitten met René Blij voor de overdracht. En nu komt de grote beweging: negen mensen eruit, en een nieuw team erin. Nieuw elan, nieuwe ideeën en vooral nieuwe kennis en frisse inzichten. Ik zeg welkom!

Lees meer

Van de voorzitter: 2019....Welkom!

We zijn er bijna klaar voor. We kunnen terugkijken op een geweldig 2018. Een jaar waarin we ons 40 jarig jubileum met glans gevierd hebben. Het jaar waarin we succesvol host waren voor de Internationale Rolstoeltennissers en waar het damesteam onder leiding van Diede de Groot zilver pakte bij De Maten. En met drie succesvolle toernooi-events plus een volle activiteitenagenda, kunnen we met trots terugkijken op een fantastisch Jubileumjaar. ‘Net even anders’ hebben we dat SAMEN gefikst!

In 2018 was Kiki Bertens boegbeeld voor de Nederlandse tennissport. Voor ons is zij absoluut ‘Sportvrouw van het jaar’ en wij wensen haar in Australië de komende tijd heel veel succes. Onze Yudu Zeng uit China draait al weer een paar maanden mee bij De Maten en ik hoop haar binnenkort te ontmoeten. Allemaal mooie mensen die de tennissport in Nederland weer meer glans geven.

Lees meer