Sponsor aan het woord: Autorijschool De Eglantier

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat we dit jaar onze nieuwe sponsor Autorijschool De Eglantier hebben mogen verwelkomen! De contractondertekening heeft al eerder in de e-tema gestaan. Ook het reclamebord hangt al een tijdje bij baan 7, maar nu de vraag. Wie is Autorijschool de Eglantier eigenlijk?

Autorijschool De Eglantier
Autorijschool De Eglantier is een eenmansrijschool die gevestigd is in De Maten bij de Eglantier. Of nou ja, gevestigd... De rijschool is natuurlijk veel onderweg om alle leerlingen veilig kennis te laten maken als automobilist in het verkeer. Twee belangrijke kenmerken van de rijschool zijn de prijs en de kwaliteit. ‘Wij bieden onze leerlingen rijlessen aan van zestig minuten. Het uurtarief ligt iets hoger, maar verhoudingsgewijs is het goedkoper. Daarnaast zijn wij van mening dat een uur net iets langer is om daarmee alle vaardigheden sneller onder de knie te krijgen. Veel leerlingen kiezen daarom ook voor negentig minuten les. Dit kost je 1,5 lesuur waar je voor tien minuten langer bij de concurrent al voor twee uur betaalt.’

Kwaliteit is beter dan kwantiteit
‘Naast de kosten vinden wij kwaliteit heel belangrijk. We hebben een hoog slagingspercentage en daar streven we ook naar. Wij hanteren de door het CBR ontwikkelde rijopleiding. Daarvoor is rijschoolhouder Ruud van der Leij ook gecertificeerd. Wat het voordeel is van deze rijopleiding? Het is een kritische, maar relaxte vorm van lesgeven doordat alle vaardigheden in stappen zijn opgeknipt.’ Je hebt 48 scripts (taken) die in vier modules zijn opgedeeld. Module 1 zijn de basisvaardigheden. In module 2 leer je om te gaan met kruispunten en bijzondere verrichtingen (inparkeren, omkeren etc.). Module 3 is gericht op de complexere kruispunten, de snelweg en wordt afgesloten met een toets van het CBR. De laatste module is gericht op het examen, zodat de leerling zelfstandig en besluitvaardig leert rijden. Aan deze modules zit geen tijdsbestek verbonden. Het is echt afhankelijk hoe snel de leerling alle vaardigheden onder de knie heeft.

Enthousiast geworden en heb je nog geen rijbewijs? Je kunt je aanmelden via de website www.deeglantier.nlper e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of telefonisch via 0555337220 of 0624217925. Je lest in de lesauto VW-Polo high line uitvoering. Deze auto heeft meer vermogen dat ten goede komt aan de verkeersveiligheid.