Tenniskids 6-12 jaar

Tenniskids is een trainingsprogramma dat de KNLTB aanbiedt om tennis verslavend leuk te maken voor kinderen.
Tenniskids betaat uit twee onderdelen: een wedstrijd- en trainingsprogramma.
De Maten geeft tennisles via deze formule.
De trainers hebben extra workshops gevolgd om les te mogen geven via Tenniskids.

Waarom is Tenniskids belangrijk?

Kinderen die voor het eerst tennissen en gelijk beginnen op een groot veld, verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langst bezig met ballen rapen in plaats van tennissen. Tenniskids is een stimulerend tennisprogramma speciaal ontworpen voor kinderen. Het leert kinderen op een ´toffe´ manier te tennissen. Tennis is namelijk fun!

Hoe is Tenniskids opgebouwd?

In het kort doorloop je drie fases. De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fases die de kids doormaken.
 
Rood t/m 7 jaar

In deze eerste fase maken kids kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons-/foambal op een minibaan (6x12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

  T r

Oranje 8 t/m 11 jaar

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan. Ze spelen met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een normale tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

 T o

Groen 11 t/m 12 jaar

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. Kids op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

T g

Wedstrijden voor Tenniskids

Het wedstrijdprogramma bestaat uit de World Tour, Groene competitie en toernooien. Meer informatie hierover vind je op de website www.tenniskids.nl