Informatie nieuwe leden

Van harte welkom!

Je bent lid geworden van Tennisvereniging De Maten, van harte welkom! Met deze informatie willen wij je wegwijs maken binnen onze club zodat je je snel thuis voelt. Ons motto is ‘Samen tennissen met plezier!’ en daar heb je gelijk plezier van.

Accommodatie
Onze tien met ledverlichting aangelegde buitenbanen liggen aan het Ambachtsveld 3 in Apeldoorn en zijn eigendom van de vereniging. Met zes gravelbanen en vier Smashcourt banen kun je het hele jaar bij ons tennissen. Om te tennissen reserveer je vooraf een tennisbaan via de website. Je leest hier hoe dat werkt.

Ons tennispark is van alle gemakken voorzien, douches, kleedkamers, toiletten, gezellig clubhuis, groot terras, kinderspeeltuin en mini tennisbaan. Voor de allerkleinsten de Mini Maatjes in het clubhuis.

Begeleiding nieuwe leden
We vinden het heel belangrijk dat nieuwe leden goed ontvangen worden binnen onze vereniging. Dat kan op verschillende manieren:

 • Ledenadministratie: Corry van der Linden kan je alles vertellen over je lidmaatschap. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Buddy’s: persoonlijke begeleiding voor nieuwe leden door één van onze buddy’s (Wouter Hoekwater of Jos Brekelmans) om hem of haar wegwijs te maken binnen onze vereniging.
 • Startersclinics: Tennistips voor nieuwe leden: de eerste dinsdagavond in april t/m oktober. Bij uitstek een moment om ook met andere nieuwe leden kennis te maken en wat af te  spreken.
 • Rommelpots: Je kunt alleen komen om met anderen te tennissen op maandagmiddag, dinsdagavond, donderdagmiddag, zaterdagochtend.

Hoe blijf je op de hoogte?
Communicatie binnen onze vereniging is heel belangrijk. We gebruiken naast mail en persoonlijk contact, deze communicatiemiddelen:

Nieuwsbrief: De eTema verschijnt elke 15e van de maand in je mailbox.
Websitewww.tvdematen.nl voor verenigingsnieuws, tennisevents, toernooien.
Instagram: tennisverenigingdematen 
Facebook: tennisverenigingdematen

Vrijwilligers
Samen zijn we de vereniging en iedereen werkt mee aan onze verenigingstaken. Alleen het bestuur en de commissieleden zijn hiervan vrijgesteld. De KNLTB leden zijn vrijwilliger en draaien per jaar drie of vier (als je competitie speelt) bardiensten. Als je geen bardiensten draait, kun je ze afkopen voor € 25,- per niet gedraaide bardienst. Voor vragen over je bardienst kun je terecht bij Dinie Unterhorst. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bardienst instructie: iedere 1e maandag van de maand is er iemand van het bestuur of de barcommissie in het clubhuis om uitleg te geven over de bardienst, tussen 19.00 en 20.00 uur.

Hoe zijn we georganiseerd?
We zijn een actieve vereniging met een negen persoons bestuur, bestaande uit een dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris, penningmeester, ledenadministratie) en vijf bestuursleden (afvaardiging Jeugdcommissie (JC), Public Relations (PRC), Commissie Baan en Onderhoud (CBO), Barcommissie, Toernooi en Competitie Commissie en een aparte Eventcommissie).  Het bestuur is er voor iedereen en heeft een goede teamspirit.

Tennislessen
Voor blijvend spelplezier adviseren wij je les te nemen. Dit bevordert uiteraard de kwaliteit van je spel, maar helpt ook blessures te voorkomen. Om het spel goed te leren is het belangrijk naast het lessen ook veel ‘vrij’ te spelen. Dit kun je doen met een speelmaatje of door mee te doen met de rommelpot. De tennislessen verzorgt Joost van der Marel, via   www.vandermarel.com, of een andere tennisleraar, onder regie van Joost.

Tennisevents
1. Clubkampioenschappen
Ieder jaar organiseren we begin juni onze gezellige Clubkampioenschappen voor alle leden (en tijdelijke leden) van onze vereniging. 

2. Toernooien
Jaarlijks organiseren we ook drie grote tennistoernooien voor iedereen die tennist. Een Jeugdtoernooi in juli, een Dubbeltoernooi 30 en 55+ in augustus en een Open toernooi voor singel- en dubbelspel in september. Altijd druk en reuze gezellig. Klik hier voor een sfeerimpressie

Ben je benieuwd welke toernooien er in Apeldoorn en omgeving allemaal zijn? Kijk dan op www.toernooi.nl.

3. Competitie
Veel leden van onze vereniging spelen tenniscompetitie. Als KNLTB lid heb je de keuze uit voorjaarscompetitie, zomeravondcompetitie, najaarscompetitie, dinsdag- en donderdagcompetitie, jeugdcompetitie en Tenniskids.

In de zomermaanden organiseren we onder andere de Hemelvaart fietstocht en nog veel meer. Voor meer informatie klik hier.

Jeugd
Wat doen we precies voor de jeugd? 
Voor onze jeugdleden organiseren wij ook regelmatig rommelpots. Je kunt dan alleen komen en speelt dan met andere jeugdleden van onze vereniging. Ook vaders en/of moeders zijn dan uiteraard welkom.

Verder kun je je opgeven om in het voorjaar en/of najaar mee te doen met een tenniscompetitie, waarbij je met je teamgenoten speelt tegen teams van andere tennisverenigingen uit Apeldoorn of omgeving. 

Ook organiseren wij voor onze jeugdleden (in verschillende leeftijdscategorieën) de Clubkampioenschappen. En jaarlijks in juli een eigen Jeugdtoernooi voor onze jeugdleden én die van andere verenigingen. Bij onze jeugdcommissie kun je terecht voor uitgebreidere jeugdinformatie.

  

Gedrag op de tennisbaan
Voor iedereen, dus zowel voor senioren, jeugdleden als niet-leden geldt dat je op ons park met begrip en wederzijds respect met elkaar omgaat.
Als je gaat tennissen is het goed te weten dat er een aantal ongeschreven regels zijn, waaraan iedereen zich houdt. Met een beetje goede wil voorkomen we daarmee irritaties. Hieronder enkele tips die het tennissen voor jezelf en anderen prettiger maakt:

 • We gaan eerlijk en transparant met elkaar om en iedereen is gelijk binnen onze vereniging.
 • Houd je aan het baanreserveringsregels en nu de coronaregels.
 • Vergeet de baan na het spelen niet te vegen, laat geen spullen achter en doe de baanverlichting uit direct na het spelen (via de bardienst of de installatie in de gang).
 • Steek geen baan over waar anderen spelen, zonder toestemming te vragen.
 • Roep niet onmiddellijk “bal over” als je bal naar een andere baan rolt.
 • Pak geen bal op de baan waar anderen spelen zonder het te overleggen.
 • Kijk goed als je een bal terugslaat die van een andere baan komt. Doe dit snel en zonder de andere spelers te storen.
 • Roep geen ongepaste woorden tijdens het spel als uiting van frustratie.

Statuten
Bij onze tennisvereniging is een aantal reglementen van kracht. Belangrijk is dat iedereen zich hieraan houdt.
De statuten, het huishoudelijk reglement, de notulen van de ALV zijn op aanvraag bij de secretaris verkrijgbaar. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..