Startersclinic 2019

De startersclinic komt er weer aan en wordt ook dit jaar verschillende keren op donderdag of vrijdag georganiseerd. Wat houdt dit in? Speciaal voor alle beginnende tennisspelers van Tennisvereniging De Maten organiseren wij af en toe op vrijdagavond van 19.00 - 22.00 uur een beginnerstoernooi. Alle nieuwe leden en iedere speler die vorig seizoen en dit seizoen 9 op zijn of haar pasje heeft staan, kan meedoen: hoe meer zielen hoe meer vreugd. 

Er worden alleen dubbels gespeeld en op vaste momenten verzorgen gevorderde spelers een aantal vaardigheidsclinics. Het toernooi staat in het teken van sportief en sociaal bezig zijn. Een mooie gelegenheid voor de beginnende tennisspeler om zich voor te bereiden op allerlei door onze club georganiseerde toernooien; zoals de Clubkampioenschappen, het Hypotheker dubbeltoernooi en het DakaOpen toernooi.

En ja, er is zelf een kleine prijs te winnen. De startersclinics worden georganiseerd op donderdag 25 april, vrijdag 24 mei, 28 juni en 30 augustus. Zet je het vast in je agenda?

Twijfel je nog en ben je benieuwd hoe zo'n avond er uitziet? Hieronder lees je een samenvatting van de startersclinics van een eerder jaar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op vrijdag 1 september werd alweer de laatste beginners avond georganiseerd. Naast een paar leuke speelrondes was Pieter Moors ook nu weer aanwezig om de deelnemers enkele beginselen van het serveren aan te leren. Ard van Bilsen, Jos Brekelmans, Lilian Eilers en Ronald Gougon vulden de deelnemers aan tot een mooi aantal, zodat er 4 banen bezet waren. Er was veel tennistalent aanwezig en dat was tijdens de 4 speelrondes wel te zien. Het weer was prima en alle deelnemers waren dan ook blij dat er halverwege een drinkpauze werd ingelast. Na de pauze werden nog twee rondes gespeeld en tegen kwart voor 10 kwamen de deelnemers van de banen. Moe en voldaan werden de terrastafels bezet en al gauw was er een druk gegons van stemmen te horen.

Opvallend was dat er bij alle drie de avonden nieuwe gezichten te zien waren. Dat betekent dat er dit jaar ook weer behoorlijk wat nieuwe leden zijn bijgekomen. Het gaat goed met tennisvereniging de Maten. Onder het genot van een drankje en hapje werd de eindstand bekendgemaakt. 

Alweer een geslaagde beginners avond en het volgend seizoen gaan we naar de 4e editie van dit leuke en leerzame evenement.