Terugblik Hypotheker Dubbeltoernooi 2019

Terugblik Hypotheker Dubbeltoernooi 2019
Van maandag 5 tot en met zondag 11 augustus was er weer het Hypotheker Dubbeltoernooi. Het toernooi waarbi we heel tennissend Apeldoorn laten zien wat Tennisvereniging De Maten in huis heeft. Met ons complete pakket, voornamelijk de maaltijden (plateservice) en terrasbediening maken we al jaren een grote indruk bij alle deelnemers. Dit is een super goede reclame voor iedereen die tennist of wil gaan tennissen bij onze vereniging. 

Helaas hadden we dit jaar wel wat minder deelnemers dan voorgaande jaren. Dit had te maken dat ons toernooi dit jaar midden in de zomervakantie viel. Daarnaast viel het op dat met name de 50+ categorie maar voor de helft bezet was ten opzichte van vorig jaar. Erg jammer, want juist onze vereniging heeft veel senioren die mee kunnen doen aan ons geweldige toernooi!

Voor het eerst hebben we een toernooi georganiseerd volgens het zogenaamde rating systeem. Men schrijft niet in in een bepaalde categorie/sterkte, maar iedereen wordt ingedeeld op basis van de actuele rating. Daarmee speel je tegen tegenstanders van gelijke sterkte. Dat was ook goed te merken, want we hadden veel meer drie-setters en vele wedstrijden duurde 2,5 uur of langer. Natuurlijk zijn er verschillende meningen over dit systeem. Wij denken dat dit een nieuwe trend is welke goed past binnen onze toernooi, en met name Hypotheker, formule.

En dan al die wespen tijdens het toernooi. Daar hebben we erg veel last van gehad - helaas staken ze ook nog. Gelukkig zijn er inmiddels diverse wespennesten gelokaliseerd en aangepakt. 

Namens de organisatie kijken we terug op een goed en sportief toernooi. Natuurlijk zijn er altijd spannende situaties, valt er af en toe een bui en komen er onoverkomelijke verhinderingen binnen. Zondagmiddag op de finaledag gingen alle wedstrijden op tijd de baan en konden we -redelijk- op tijd starten met de prijsuitreiking. De foto's hiervan zijn te vinden op Facebook. 

Bedankt voor jullie deelname aan ons prachtige toernooi en we zien je graag volgend jaar weer terug!